Procurorii DNA fac miercuri percheziții la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, potrivit ziarului Monitorul de Botoșani. Anchetatorii au sigilat mai multe birouri, inclusiv cel al managerului. Spitalul a fost în centrul unui scandal național în luna august, când o tânără înscărcinată lăsată timp de 7 ore fără îngrijiri a murit. La Botoșani au avut loc proteste zilnice împotriva conducerii spitalului și doctorilor care au lăsat femeia, care are deja trei copii, să moară.
Oprișanu locuiește in Iași dar lucreaza la spitalul din Botoșani. De asemenea au fost efectuate percheziții la alți doi ieseni implicați in dosar.
La acel moment, spitalul era condus de Angel Iulian Călin (56 de ani). El avea zero experiență în domeniul sănătății. A terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de management la 41 de ani.
Cea care l-a numit în funcție este Doina Federovici (PSD), președintele Consiliului Județean Botoșani, care gestionează spitalul.
Abia după moartea pacientei ignorate și după proteste zilnice ale locuitorilor din Botoșani, Fedorovici l-a demis din funcție pe Angel Iulian Călin.
Întrebat în 17 iulie de reporterul G4Media de ce a acceptat o funcție pentru care nu are nici o pregătire academică și profesională, Angel Iulian Călin a spus că ”am o expertiză acumulată prin prisma experienței în diferite funcții”.
Chestionat în mod repetat despre cum va conduce efectiv un spital, el a spus că ”în această echipă sunt specialiști cu expertiză medicală, e directorul medical și directorul de îngrijiri medicale, care și până acum au desfășurat o activitate bună. Sper sa fac față, am avut experiență în munca cu oamenii, care e cea mai importantă. Voi coagula această echipă si voi face astfel încât să păstram practicile bune și să facem pași mărunți, dar importanți”.
Numirea fusese făcută în plin scandal al azilelor din Voluntari, scandal care a demonstrat carențe majore în activitatea instituțiilor de stat.