Video | Doi tineri au fost surprinși de camerele de luat vederi cum sustrag mai multe obiecte dintr-un magazin din Galata

0
156

Fenomenul furtului din magazine este o problemă cu care se confruntă comercianții și societatea în general. Hoții din magazine reprezintă o categorie variată de indivizi care recurg la furt pentru a obține bunuri sau produse fără a plăti pentru acestea. Motivele pot varia de la nevoi financiare urgente până la comportamentul delincvent sau chiar complexe rețele de infracțiuni organizate.

Patronul unui magazin din Galata a transmis imagini cu doi tineri care au furat pe data de 5 ianuarie o rochita de copil expusa pe un manechin. Barbatul ne-a marturisit ca de abia astazi a vazut filmarea si a vrut sa mediatizeze imaginile pentru a atrage atentia si altor patroni de magazine sa fie vigilenti.

Sambata, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un reprezentant al unei societăți comerciale din municipiul Iași, cu privire la faptul că o femeie, de 60 de ani, a sustras bunuri din magazin. Din verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta ar fi sustras mai multe
produse, cauzând un prejudiciu de aproximativ 230 de lei. Bunurile au fost recuperate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.

Tot sambata, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că un tânăr, de 18 ani, a sustras bunuri dintr-un complex comercial, din municipiul Iași. Din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta ar fi sustras mai multe articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei. Bunurile au fost recuperate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.

Duminica, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un reprezentant al unei societăți comerciale din municipiul Iași, cu privire la faptul că o femeie, de 34 de ani, a sustras bunuri din magazin. Din verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta ar fi sustras mai multe
produse, cauzând un prejudiciu de aproximativ 830 de lei. Bunurile au fost recuperate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.

Unii hoți din magazine acționează impulsiv, întrucât se confruntă cu dificultăți financiare sau personale, simțind că aceasta este singura soluție la îndemână. Alții adoptă o abordare mai calculată, planificând și coordonând acțiuni de furt în mod sistematic. Tehnicile variază de la furturi mici, precum sustragerea de produse din rafturi, până la furturi majore care implică spargerea securității și demontarea sistemelor de alarmă.

Magazinele își intensifică măsurile de securitate pentru a preveni astfel de incidente. Sistemele de supraveghere video, etichetele antifurt, personalul de securitate și alarmele antifurt sunt doar câteva dintre metodele utilizate pentru a descuraja hoții și a-i prinde în flagrant.

De asemenea, este important să subliniem că nu toți cei implicați în furturi din magazine o fac din motive de necesitate sau lipsă de resurse. Există și cazuri în care indivizii săvârșesc astfel de infracțiuni din motive mai complexe, precum dependența de substanțe, impulsurile psihologice sau ca parte a unor rețele criminale organizate.

Societatea și sistemul judiciar au roluri cruciale în gestionarea acestui fenomen. În multe cazuri, hoții din magazine sunt supuși proceselor legale, iar pedepsele pot varia în funcție de gravitatea faptei și de circumstanțe.

În final, prevenirea și gestionarea furturilor din magazine implică atât eforturile comercianților pentru întărirea securității, cât și abordări mai ample la nivel social, precum creșterea gradului de educație și conștientizare, oferirea de alternative pentru cei aflați în dificultate financiară și dezvoltarea unor programe de reabilitare pentru infractori.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments