USR Iasi vrea sa construiasca un monorail in zona aeroportului

0
134

200 de milioane de euro. Atat ar costa construirea unui monorail in zona Targu Cucu – Moara de Vant- Aeroport. Este propunerea venita de la USR Iasi pentru fluidizarea traficului din zona. Ideea futurista a fost prezentata in detaliu de catre Marius Bodea care sustine ca marile orase au recurs la acest mijloc de transport care are o linie proprie de functionare.

Monorailul reprezintă o cale de rulare pentru tracțiune terestră sau suspendată a vehiculelor de pasageri sau marfă, care folosește o singură sina. În cele mai multe cazuri, șina este elevată, dar trenurile monoșină pot merge și la suprafață, în subteran sau în tuneluri speciale. Japonia, SUA, Emiratele Arabe Unite, Germania si Singapore sunt tarile care au acest sistem de transport, iar senatorul Marius Bodea vrea sa il aduca si la Iasi.

Marius Bodea, Senator USR Iasi:

„Este solutia pentru un transport rapid, fiabil, economic intre Aeroport si centrl Iasului. Avem in curand darii in folosinta a noului Terminal care va aduce pasageri noi si cifrele de trafic estimate corect pentru aeroportul sunt generoase pentru urmatoarea perioada. Orice varianta rutiera care se incearca spre Aeroport va deveni insuficienta”.

Astfel, iesenii ar putea ajunge cu monorailul in 8 minute la Aeroportul Iasi.

Marius Bodea, Senator USR

„Este un traseu de aproximativ 5 kilometri care poate fi parcurs cu monorail in maxim 8 minute. Este cea mai eficienta solutie aeroportul de centrul orasului, cea mai usor de implementat si cea mai ecologica. Are si cea mai mica amprenta de carbon dintre toate mijloacele de locomotie existente la ora actuala. 80 de sisteme monorail exista in lume in 7 dintre cele mai mari orase din lume au o linie de monorail”.

Marius Bodea spune ca investitia s-ar putea realiza prin fonduri europene.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments