IRO Iași, locul în care sănătatea e în concediu! Mărturii ale pacienților bolnavi: „Doctori care iau pielea de pe tine chiar de nu-ți mai dau nicio șansă. Nu ne mai facem oameni”

0
1583
Pacienții și rudele împărășesc pe rețelele de socializare experiențele prin care au trecut la Institutul Regional de Oncologie Iași. Oamenii spun că sunt complet nemulțumiti de modul în care cadrele medicale vorbesc cu ei, chiar daca multi au un diagnostic care îi condamnă, pe mulți, la moarte.
Se pare că cei din conducere se fac că nu aud sau că nu știu ce se întâmplă în spatele saloanelor în care stau persoane a căror viață atârnă de un fir de ață.
Mulți spun că cel mai dificil este pentru cei care ajung la Secția de Îngrijiri Paleative, însă cazurile nu sunt singulare nici pe celelalte secții.
Cu o incidență în creștere a cazurilor de cancer, atât la femei, cât și la bărbaților se pare că medicii și asistentele rămân nepăsători în fața bolnavilor care vin cu analizele în mână, sperând că vor mai avea măcar un an de trăit.
Nu puțini sunt medicii care sunt acuzați de malpraxis însă au „protecția” asigurată în sensul în care cancerul rămâne în continuare o boală de care puțini scapă.
Durerea, trauma și neputința acestor persoane cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Asta o poți citi doar dacă arunci o privire pe holurile pline de oameni de toate vârstele. Tineri sau bătrâni așteaptă ore întregi să fie primiți la un consult sau pentru un set de analize.
Puțini medici primesc mulțumirea pacienților care au reușit să scape de această boală necruțătoare.
Din vorbă în vorbă, de la cunoștințe și chiar din recenziile de pe Google poți vedea nivelul de sadism sau nepăsare cu care sunt tratați acești oameni. Și nu doar ei. Ci și rudele lor.
„Numai dacă suni pentru o programare ți se vorbește urat și în 2 peri, dapai sa mai ajungi acolo…rușine”, a scris o femeie într-o recenzie.
Nu de puține ori auzim că cei care au fost diagnosticați cu cancer își fac bagajul și iau primul tren către Cluj. Acolo, bunătatea și profesionalismul medicilor le dă speranța de care au nevoie pentru a merge mai departe.
„Cea mai proastă experiență cu doctori care iau pielea de pe tine chiar de nu-ți mai dau nici o șansă… Nu ne mai facem oameni, cel mai prost organizat spital. Sper să înțelegeți și să-l evitați. Mergeți la Cluj sau Pașcani chiar arată mai bine spitalul iar unii doctori sunt mai capabili…”, a mai scris altcineva.
Liste mari de așteptare, chiar dacă pentru unii cancerul înseamnă o luptă contra timp. Nu toți reușesc să plece pe propriile picioare din marele Institut de Oncologie din Iași.
„Spital mare în care trebuie să duci neapărat rezultatele pe foaie. Dr Gafton spune că are concediu de o săptămână și stă două, timp în care bunica a murit. Să vă feriți de spitalul ăsta”.
Toți se plâng în primul rând de comportamentul și nepăsarea cadrelor medicale.
„Despre doctorița Bolovanu… Ți-a dat Dumnezeu o meserie nobilă dar tu o terfelești in noroi așa cum numai un bolovan poate să o facă. Mama mea a suferit mult din cauza comportamentului și modului tău de a o trata și efectiv plângea când trebuia să o tratezi bolovanule. Dar citește și ia aminte… Regele și pionul, la sfârșitul jocului, ajung în aceeași cutie și îți doresc, atunci când te apropii de „cutie”, să ai parte de același tratament pe care l-ai oferit tu mamei mele”, spune o altă persoană.
În ciuda faptului că spitalul dispune de tehnologie modernă și un număr mare de medici, pacienții sunt consultați din „ochi”.
„Am plecat foarte nemulțumită de la IRO, nedumerita total ca și cum nici nu am fost la dl Doctor. nepăsător nici nu cred ca a citit rezultatele cu care am mers la el, foarte plictisit mi-a spus sa fac o biopsie la sân fără nici un consult fără nimic . Sănătatea este în concediu de mult !”.
4.8 9 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments