Cizme din piele întoarsă sau normală: ce să alegi

0
77

Probabil că ai citit titlul de mai sus și te-ai gândit: cizmele din piele sunt din piele, iar cizmele din piele întoarsă, sunt realizate din piele întoarsă. Nu mai e nimic altceva. Dar, de fapt, este mult mai mult. Cizmele din piele și cele de piele întoarsă nu diferă doar prin textură, ci necesită, de asemenea, metode diferite de îngrijire și reacționează diferit la elementele de mediu.

Acestea fiind spuse, este important să iei în considerare stilul tău de viață atunci când cumperi pantofi din piele. Aici vei descoperi diferențele de bază dintre cizmele din piele și cele din piele întoarsă, pentru a te ajuta să determini ce material este cel mai potrivit pentru tine.

Cum diferă cizmele de piele întoarsă de celelalte tipuri?

Pielea și pielea întoarsă sunt ambele piei de animale, dar arată și se simt diferit. Pielea este definită prin textura sa netedă, în timp ce suprafața pielii întoarse poate fi descrisă mai precis ca fiind moale – acest lucru se datorează faptului că pielea este partea exterioară a pielii, în timp ce pielea întoarsă este partea interioară. Deoarece pielea este exteriorul unei piei, este mai durabilă. Aceasta este groasă și condiționată pentru a rezista elementelor de mediu, zgârieturilor și rupturilor, deși poate fi încă deteriorată dacă nu este îngrijită corespunzător.

Pe de altă parte, piele întoarsă este mai puțin rezistentă, deoarece este interiorul pielii. Vestea bună despre cizmele lungi confecționate din acest material este că acestea sunt cel mai adesea obținute din piele italiană de înaltă calitate. Deoarece sunt fabricate cu grijă, sunt mai rezistente la apă decât pielea medie.

Unde poți purta o pereche de cizme de piele întoarsă?

Atunci când decizi între cizme din piele și piele întoarsă, este important să iei în considerare unde plănuiești să le porți. Având în vedere că pielea este puțin mai durabilă decât pielea întoarsă, cizmele din piele sunt potrivite pentru aproape orice ocazie, fie că este în aer liber sau în interior.

Cu toate acestea, pielea întoarsă este cea mai bună pentru uzura în interior. Este cu siguranță în regulă să porți piele întoarsă afară, dar reține că este mai susceptibilă la pete și daune cauzate de apă.

Cum vei avea grijă de o pereche de cizme din piele întoarsă?

Ar trebui să te uiți întotdeauna la cum să-ți îngrijești cizmele – atât pe cele de piele, cât și pe cele de piele întoarsă. Dacă le cureți în mod regulat și le tratezi cu agenți de protecție, aproape sigur vor dura mai mult.

  1. Îngrijirea pielii

Când primești pentru prima oară cizme din piele, pulverizează-le cu un spray de protecție, cum ar fi cel rezistent la apă și rezistent la pete. Reaplică-l la fiecare câteva luni pentru a împiedica ploaia, zăpada și scurgerile ocazionale de apă să nu provoace daune.

De asemenea, e recomandat să folosești o trusă specială de îngrijire și protecție pentru a îndepărta urmele și zgârieturile inevitabile care vin cu purtarea regulată. Include o formulă de curățare a pantofilor și o cârpă din microfibră pentru a îndepărta ușor murdăria și praful, plus o perie pentru a te ajuta să vizezi zonele greu accesibile.

  1. Îngrijirea pielii întoarse

La fel cum ai proceda cu cizmele din piele, pulverizează-le și pe cele de piele întoarsă cu un spray de protecție, cum ar fi cel rezistent la apă și rezistent la pete. Fă acest lucru înainte de prima purtare, apoi reaplică-l la fiecare câteva luni pentru a împiedica ploaia, zăpada și scurgerile ocazionale de apă să nu provoace daune. Pielea întoarsă nu reacționează bine la umiditate, așa că e recomandat să eviți curățarea lichidă și periile cu peri aspri.

În schimb, curăță cizmele confecționate din acest material sensibil cu o gumă de șters, care nu necesită deloc apă.

De asemenea, e recomandat să introduci suporturi speciale pentru susținere între purtări. Dacă nu ai așa ceva în casă, stai liniștit, poți confecționa unele instant, făcând ghemotoace de hârtie, care să le păstreze forma nealterată. Un suport din lemn de cedru, spre exemplu ajută la menținerea structurii pantofilor, la absorbția umidității și la neutralizarea mirosurilor nedorite.

Atenție! Aceste instrucțiuni de îngrijire nu se aplică pielii tăbăcite ecologice. Pentru instrucțiuni de îngrijire a acestui tip de material, trebuie să consulți un ghid separat de îngrijire.

Ești gata să faci cumpărături?

Acum că știi diferența dintre cizmele din piele întoarsă și cele din piele simplă, poți face cumpărături cu înțelepciune pentru pantofii tăi noi. Când faci cumpărături online, vei observa că ai o varietate foarte amplă din care să alegi, indiferent de tipul de material pe care îl preferi. De la cizmele clasice, negre, până la cele de călărie, în nuanțe de maroniu sau cizme scurte, doar până la gleznă.

Ți-e teamă că nu vei găsi mărimea potrivită? Nu este cazul. Consultă un ghid de mărimi înainte de a plasa comanda și stai fără stres.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments