Ce cuverturi de pat sunt potrivite pentru dormitoarele noastre?

0
82

Cuverturile de pat sunt un element fundamental pentru paturile noastre. Respectând câteva cerințe de bază, ar trebui să cumpărăm acele cuverturi pat care ne favorizează odihna, dar care ne plac și din punct de vedere estetic. Pentru a face acest lucru, nu trebuie decât să ne uităm la țesăturile din care sunt făcute și să le cumpărăm pe cele care ne dau cea mai mare satisfacție, care ne dau o stare de bine.

 

Ce tipuri de cuverturi pat există?

Punând accentul pe materialele din care sunt confecționate aceste cuverturi de pat, găsim un număr nesfârșit de opțiuni pentru a ne face odihna mai mult decât optimă. Protejând salteaua, cearșaful și pernele, aceste cuverturi pat sunt un fel de “articol de îmbrăcăminte” care ne protejează, dar ne și înfrumusețează paturile.

Cuverturi pat țesute sau jacquard

Acest tip de cuvertură este cea mai tradițională dintre toate. Formată dintr-un fir fin (fără umplutură), acesta este modelul pe care îl vedem în majoritatea locuințelor, care este încă la modă în ciuda a ceea ce am putea crede. Îți place mai mult trendul clasic decât cel nou? Iată-l!

 

Cuverturi pat în funcție de grosime

Fără umplutură, aceste cuverturi de pat sunt mai subțiri și sunt foarte potrivite pentru vară, în acele momente în care nu vrem ca nimic să se lipească de corp. Țesătura are aceeași grosime ca un cearșaf, iar funcția acestui tip de cuvertură este decorativă. La polul opus, cu ceva umplutură, există cuverturile de pat mai groase, care sunt potrivite pentru nopțile de iarnă.

 

Cuverturi pat cu volane

Acoperind întreg patul, acest tip de cuvertură este un model care este atât călduros, cât și estetic. Cu volane pe margini, o putem folosi și ca element decorativ.

Cuverturi pat Patchwork

Modelul patchwork este cea mai groasă dintre toate. Confecționată din pătrate de diferite țesături și culori, este un model ideal pentru lunile de iarnă, când avem nevoie de puțină căldură.

Cuverturi pat bouti

Este un tip de cuvertură modernă care este realizată cu umplutură în interior – ca o plapumă- dar cu un gramaj redus. Are o utilizare decorativă și ține de cald.

Cuverturi pat piqué

Sunt țesute cu jumătate din fire ridicate în fiecare secțiune și alternate în fiecare trecere, ceea ce le conferă volum fără a fi nevoie de umplutură interioară, la fel ca și cuvertura jacquard.

 

Ce culori ar trebui să alegem pentru cuvertura de pat?

Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este că dormitorul este un loc de odihnă și deconectare, așa că este esențial să țineți cont de principalele chei decorative Feng Shui, atât de la modă și în România.

În ceea ce privește culorile, acestea trebuie să fie calde (nu prea strălucitoare), cum ar fi tonurile pământului (bej, culoarea osului etc.), verdele, movul, rozul pal sau griul. Trebuie să găsiți un echilibru și o armonie între tonul ales pentru pereți și tonul pe care îl veți folosi pentru a îmbrăca patul sau alte materiale textile din dormitor (covoare, perdele, perne etc.). Folosirea culorilor Feng Shui potrivite este esențială pentru a vă atinge obiectivul, deoarece este baza de la care pleacă acea stare de calm și de relaxare.

De exemplu, puteți opta pentru cuverturi pat în culoarea pământului, în timp ce folosiți alb pe restul pereților. Includeți un covor în carouri în tonuri de maro în dormitor, pentru a adăuga căldură și perdele deschise la culoare, pentru a lăsa să intre lumina.

O altă combinație interesantă este mixul de verde deschis și roz pal. Sunt tonuri pastelate foarte confortabile, care invită la deconectare, transmit pace și vibrații bune. În plus, aceste nuanțe se potrivesc foarte bine cu tot felul de stiluri. Sunt două culori foarte în vogă, ideale pentru dormitoarele tinerilor.

Culorile neutre prin excelență sunt culoarea osului (acel crem) și griul. De fapt, culoarea osului este poate cel mai folosit ton în Feng Shui. Transmite vibrații bune, este elegantă, caldă și luminoasă. Dar, cel mai interesant lucru la acest ton, la jumătatea distanței dintre alb și galben, este că reprezintă baza perfectă pentru a se combina cu toate culorile, cum ar fi albastrul (culoarea reprezentativă a meditației).

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentCătălin Urtoi și acoliții au dat un tun de 1 milion de lei
Articolul următorRomânia întărește apărarea națională în fața agresiunii ruse. Măsuri cruciale adoptate de CSAT
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments