Sectorul montan din A8 a intrat in “blocaj tehnic”

0
120

Sectorul montan din A8 a intrat in “blocaj tehnic”. Catalin Urtoi, directorul Companiei Nationale de Investitii Rutier considera ca sectorul montan al autostrazii A8, Mircurea Nirajului – Leghin a intrat intr-un asa zis blocaj tehnic. La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, pentru această secțiune s-a obținut o Hotărâre de Guvern pe indicatorii tehnico-economici.

Sectorul montan din A8 a intrat in “blocaj tehnic”

Practic, de la sfarsitul anului trecut se putea lansa licitația de proiectare si  execuție pe toate cele șase loturi ale tronsonului Miercurea Nirajului-Leghin. Doar ca, a apărut o nouă situație, cea a auditului pentru Siguranța Circulației si nu s-a reusit lansarea licitației. În acest moment, pe două loturi din cele șase stabilite a fost finalizat acest audit, lotul Miercurea Nirajului – Sărățeni, in lungime de 23 kilometri si Pipirig – Leghin in lungime de 17 kilometri.

Pentru celelalte patru loturi de pe secțiunea montană se continuă procedura de auditare pe Siguranța Circulației. De altfel, pe acestea ar trebui realizate și niște studii geotehnice, așa cum reiese dintr-un raport solicitat de către CNAIR cu aproximativ doi ani de zile în urmă,  pe care fostul proiectant spaniol nu le-a mai realizat.

„Aceste studii geo, nu ar trebui să blocheze licitațiile pe aceste patru loturi, mai ales că există deja un precedent cu o astfel de situație pe Sibiu-Pitești și de aceea îmi doresc ca și în acest caz specialiștii din CNAIR să analizeze cu celeritate situația și să găsească soluția cea mai bună pentru ca acest proiect să avanseze…Sper să nu greșesc, dar senzația mea este că în acest moment secțiunea montană de pe A8 este într-un „blocaj tehnic”, asta ca să mă exprim elegant! Riscul este, ca această secțiune să nu mai poată fi finanțată din PT 2021-2027″, a spus Catlin Urtoi, director CNIR.

Cele 4 loturi unde se mai face auditul pentru Siguranta Circulatiei sunt:

cele patru loturi:

1. Lot , Sarațeni – Joseni, 32,4 km

2. Lot, Joseni – Ditrău, 14,4 km

3. Lot, Ditrău – Grinties, 37,9 km

4. Lot, Grinties – Pipirig, 34,1 km

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAlin Andrieş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor: „Avem o lege adoptată care prevede trecerea de la sistemul anterior la un sistem bazat pe valoare de piaţă. Pe de altă parte va fi o decizie pur politică”
Articolul următorCireșele care se vând la Iași aproape cât un gram de aur
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments