Au fost emise peste 2.500 de acte din partea Agenției pentru Protecția Mediului Iași pentru investiții în 2023

0
34

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași a înregistrat, pe parcursul anului trecut, peste 2.800 de solicitări pentru reglementarea, din punct de vedere al protecției mediului, a planurilor, proiectelor și activităților economice. Dintre acestea, peste 2.500 au vizat proiecte de investiții – mai jos puteți consulta lista principalele proiecte reglementate.

Potrivit unui comunicat al instituției, 97,35 % din totalul solicitărilor au fost soluționate, restul fiind, la sfârșitul anului, în diferite stadii de evaluare. „Prin aceste acte de reglementare, prin măsurile și condițiile incluse în acestea, ne asigurăm de  faptul că planurile, proiectele sau activitățile supuse reglementării sunt în concordanță cu obiectivele de mediu, se  respectă prevederile legislației în vigoare și se asigură un grad eficient de protecție a factorilor de mediu”, se arată în comunicat.

Numărul de acte emise, pe sectoare de reglementare:

  • 140 acte pentru planuri/programe (PUZ-uri, PUG-uri, amenajarea teritoriului, strategii diverse)  din care: 14 avize de mediu (cu procedură completă), 66 Decizii ale etapei de încadrare și 60 de Clasări;
  • 2563 acte pentru proiecte de investiții (constructii rezidențiale sau industriale; infiintare sau extindere rețele de utilităti, energie verde, împăduriri, infrastructura pentru gestionarea deșeurilor etc.): 11 Acorduri de mediu (cu procedură completă), 231 Decizii ale  etapei de încadrare și 2321 Clasări;
  • 1020 acte pentru activități economice ce necesită autorizații de mediu conform legii: 230 autorizații de mediu noi, 2 autorizații integrate, 52 de revizuiri, 736 de vize anuale pentru autorizațiile de mediu valabile.

Lista principalelor proiecte de investiții

Anul 2023 a fost anul proiectelor de mediu, multe din cele reglementate fiind destinate sistemelor de apă-canal, producerii energiei electrice din surse regenerabile, împăduririi terenurilor, managementului deșeurilor sau managementului biodiversității, potrivit APM Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentStațiile de autobuz din comuna Lețcani sunt pline de noroi și bălți
Articolul următor560 de apartamente se vor construi în zona Comat. Blocurile vor avea 10 etaje
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments