Înșelăciune și bunuri sechestrate la Aeroportul Iași!34.000 euro risipiti pentru prietenii lui Romeo Vatra. Parcarea gratuită cu taxă și autospecială la un milion de euro. Jecmăneala clienților, bucuria clientelei PNL

0
8756

Anunțurile conducerii RA Aeroportul Iași conțin informații false, de care clienții aerogării ieșene se lovesc zilnic. În timp ce directorul Romeo Vatră anunță  că primele 15 minute de staționare în parcarea aerogării sunt gratuite, dacă cineva întârzie un minut este taxat cu tariful aferent unei staționări pe o perioadă de 30 minute. Tot la taxe ascunse sau abuzuri se încadrează penalizarea de 500 de lei dată celor care depășesc durata maximă de utilizare a stației electrice  sau taxa de 100 lei pentru deblocarea roților unui autovehicul și ridicarea acestuia de sub sechestrul angajaților RA Aeroportul Iași. În timp ce escrocii se bucură la un minut de parcare al unui client, licitațiile de milioane de euro curg gârlă către firmele de casă care au furnizat la suprapreț, numai în primele 2 luni ale acestui an, o autospecială de pompieri la … 1 milion de euro, servicii de curățenie pe 6 luni la 115 mii euro, degivrant de 171 mii euro sau brand de 30 mii euro

Conducerea Aeroportului Iași a instituit tot felul de taxe aberante, menite a alunga sau înșela clientul. De exemplu, angajații Aeroportului Iași au în atribuții blocarea roților unui autovehicul, acțiune care, potrivit legii, poate fi dispusă doar de organul de Poliție, nu de angajații unei societăți sau regii pe acțiuni cum este cazul RA Aeroportul Iași. Pentru a i se debloca roțile, proprietarul unui autoturism sechestrat de angajații aerogării ieșene va trebuie să scoată din buzunar suma de 100 lei.

O altă înșelăciune se referă la staționarea gratuită în parcările aerogării.

Intrarea în parcare se face pe la barierele din capătul de sud al T4, lângă sensul giratoriu. Pasagerii au 15 minute gratuite în parcare, zona 3, timp în care să părăsească parcarea.  Pe breteaua din fața terminalului se intră exclusiv cu card de acces emis de către aeroport. Pentru primele 30 minute se plătește 5 lei. În primele 3 ore se plătește 10 lei/h. După plata la parcometru, aveți 30 minute la dispoziție să ieșiți din parcare. Pe breteaua Kiss & Ride accesul e gratuit 7 minute. Depășirea timpului pe această bretea se va tarifa cu 5 lei/min, pentru primele trei minute, după care se aplica tarif de 10 lei minutul”, se arată în dispoziția emisă de conducerea aerogării.

Problema ridicată de cei care aduc clienți sau aparținători este aceea a cuantificării timpului de întârziere după perioada declarată a fi gratuită.

Am adus pe cineva la aeroport și până l-am condus în sala de așteptare, m-am întors și am pornit mașina am ajuns la 16 minute de staționare, drept pentru care am fost taxat cu 15 lei pentru parcare gratuită cum o numesc ei. Mai mult, la parcare , Romeo Vatră , dacă las pe cineva la un terminal și după 30 minute ma întorc să iau alt client , de ce trebuie să plătesc parcarea? Nu e corect deloc … ca majoritatea lucrurilor în Iași, nu sunt gândite. Și va doare undeva. Parcarea e mică, trebuia făcută pe 2 nivele măcar”, susține taximetristul Ioan Ilienescu, secondat de alți colegi care se confruntă zilnic cu astfel de probleme.

Contracte cu dedicație pentru firme austriece

În timp ce escrocii se bucură la un minut de parcare al unui client, licitațiile de milioane de euro curg gârlă către firmele de casă.

De exemplu, de curățenia aerogării ieșene se ocupă Terra Clean Service, o firmă din Tulcea, înființată în anul 2008. Administratori și asociați sunt Mircea Ciocîrlan și Anamaria Ciocîrlan. Contractul cu RA Aeroportul Iași sare ușor de 570.000 lei, pentru jumătate de an și se derulează constant de 4 ani încoace. Un alt contract semnat de RA Aeroportul la începutul acestui an, în valoare de 1 milion de lei, are ca obiect servicii de asigurare. Firma câștigătoare este Omniasig Vienna Insurance Group, companie austriacă, zonă cu care guvernarea centrală și locală este familiarizată și părtașă  în tot afaceri ilegale.

Tot la austrieci au apelat și pentru contractarea de Servicii de proiectare faza PT, DDE, documentații tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, asistență tehnică din partea proiectantului ,verificarea tehnică de calitate a proiectului și a detaliilor de execuție precum și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ” Dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași -Extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare la Aeroportul Internațional Iasi”. Firma care a fost aleasă pentru acest serviciu este compania STRABAG, un grup austriac cu afaceri în construcții, cu afaceri anuale de 10 miliarde de euro. Contractul între RA Aeroportul Iași și STRABAG s-a ridicat la  153.402.205 euro.

Autospecială de pompieri de 1 milion de euro

Un alt contract cu multe zerouri a fost semnat de Romeo Vatră cu firma Grădinariu Import Export. Contra sumei de …1 milion de euro, această firmă care trăiește exclusiv din banii statului, a furnizat către aerogara ieșenă, o autospecială de pompieri. Înființată în 1994, firma a devenit liderul pieței utilajelor și autospecialelor din România. Societatea deținută de Radu și Andrei Călin Grădinariu, tată și fiu, a primit numai în ultimii ani, în jur de o mie de contracte de la stat, în valoare sute de milioane de euro. Clienți sunt primării din toată țara, consilii județene, universități sau structuri locale ale ISU. Grădinariu Import Export SRL este, de altfel, una din firmele cu cele mai multe contracte primite de la stat din România, potrivit statisticilor oficiale.

O altă firmă agreată de gruparea liberal ieșenă, via Vatră, este compania A.T.S.A. Industry SRL din Brașov. Firma controlată de Răducu Adrian Onose a semnat anul acesta cu RA Aeroportul Iași, un contract în valoare de  171.000 euro pentru furnizarea de degrivant lichid și solid pentru pistă.

O ultimă achiziție se referă la noul brand al aerogării,  realizat de firma de branding Innerpride, contra sumei de 142,5 mii lei(34000 euro).Innerpride, care a lucrat la acest proiect, a subliniat ca noul brand a fost conceput pentru a transmite o imagine contemporana si dinamica a aeroportului, reflectand in acelasi timp identitatea culturala si istorica a regiunii Moldovei(povesti….). Criticile nu au intarziat sa apara pe retelele sociale de la oamenii sinceri, in schimb activistii de partid si cei care sunt din sistem au balit de fericire la postarea lui Romeo Vatra.

5 3 votes
Article Rating


Articolul precedentLogăul ăeroportului lu nea Romică, pe placul lu Don Costelo, în formă de zăbrele îndoite.
Articolul următorBataie in sala de operatii. Chirurgul Sorin Paun, cercetat penal dupa ce a scos electrocauterul dintr-o pacienta si si-a atacat un coleg cu acesta
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments