Misteriosul tren cu arme care a trecut prin România ajunge în Ucraina. Ce blindate transporta?

0
195

Un misterios tren cu arme, care a trecut prin România, ajunge în Ucraina. Ministerul Apărării a refuzat să spună ce arme au tranzitat România și nici de unde veneau. Newsweek România are răspunsurile și un film edificator.

România a fost de acord să transporte și să permită tranzitarea țării de către un tren cu zeci de vehicule blindate BTR pe care Bulgaria le-a trimis în Ucraina.

Newsweek se baza pe faptul că Bulgaria anunțase, transparent, că în prima parte a lunii martie va trimite armament militar în Ucraina. Bulgaria s-a angajat să furnizeze 110 transportoare blindate de trupe BTR-60 din epoca sovietică promise Kievului încă din 2023, care au fost folosite anterior de Forțele Terestre bulgare.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă precizăm următoarele:

În imaginile la care faceţi referire este o garnitură de tren cu tehnică militară care nu aparţine MApN şi care s-a aflat în tranzit pe teritoriul României”.

Ministerul Apărării a refuzat să confirme că vehiculele militare care au fost filmate trecând pruin gara Suceava sunt ale Bulgariei și că ajung în Ucraina.

Dar, surpriză, pe twitter am primit încă o confirmare. Un video arată sosirtea în Ucraina a trenului plin de vehicule militare bulgare.

Și o altă surpriză – sunt 3 tipuri de vehicule de lupăt.

În plusm, aflăm și ce vehicule blindate sutn cele trimise de bulgari în Ucraina prin România:

 BTR-60PB, BRDM-2, BTR-50 sunt cele 3 tipuri de vehicule militare trimis eîn Ucraina

BTR-60 este primul vehicul dintr-o serie de transportoare blindate sovietice cu opt roți. A fost dezvoltat la sfârșitul anilor 1950 ca înlocuitor pentru BTR-152 și a fost văzut în public pentru prima dată în 1961. BTR înseamnă Bronetransportyor. Vezi AICI

BRDM-2 este o mașină blindată amfibie proiectată și dezvoltată în Uniunea Sovietică. De asemenea, era cunoscut sub denumirile BTR-40PB, BTR-40P-2 și GAZ 41-08. Acest vehicul, ca multe alte modele sovietice, a fost exportat pe scară largă și este utilizat în cel puțin 38 de țări.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments