Momente de groază pentru un polițist pe care doi interlopi din Iași doreau să-l “abatorizeze”. ” Îți voi băga un cuţit în gât, îţi voi tăia o mână, îţi voi tăia gâtul”

0
1501

Un tâlhar și traficant de țigări din Piața Nicolina, o zonă acaparată de peste 3 decenii de rețele de traficanți de țigări cu care o parte a Poliției naționale și locale sunt mână în mână, a semănat teroare în incinta Secției 5 Poliție din Bularga. Un polițist care a reținut doi infractori care fugeau dezbrăcați printre mașinile din zona Granit, a devenit victima celor doi interlopi. Unul dintre ei, cunoscut ca tâlhar și traficant de țigări, l-a amenințat pe polițist că îi va băga un cuțit în gât și îi va tăia o mână și gâtul. După 8 luni de arest, judecătorii s-au pronunțat în sensul privării de libertate pe o perioadă de 1 an și 4 luni pentru ultraj. O pedeapsă prea blândă, în care s-a contopit o infracțiune mai veche, pentru un individ pentru care pușcăria îi este mai familială decât conviețuirea în libertate.

 

În urmă cu 8 luni de zile, doi smardoi de scara blocului au terorizat un polițist de la Secția 5 Poliție Iași, amenințându-l cu moartea.

„În baza plângerii persoanei vătămate, lucrător de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Iaşi – Secţia 5, prin ordonanţa din data de 09.09.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii a 2 infracţiuni de ultraj prin ameninţare. Cercetările au fost continuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar prin ordonanţa din data de 15.09.2023 a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de 2 persoane de gen masculin, sub aspectul comiterii de fiecare dintre ei, în stare de recidivă, a câte unei infracţiuni de ultraj prin ameninţare, constând în esenţă în aceea că în data de 08.09.2023, în intervalul orar 17:39-18:03, în timp ce se aflau în camera de așteptarea a Secției de Poliție nr. 5 Iași, ar fi adresat persoanei vătămate, poliţist în cadrul Poliţiei mun. Iaşi – Secţia 5, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de a-l conduce la sediul unității de poliție și mai apoi la Institutul de Psihiatrie Socola, ameninţări cu exercitarea de acte de violenţă și cu moartea, de natură şi care i-ar fi creat persoanei vătămate o stare efectivă de temere”, declara procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În cursul acestei luni, magistrații Secției Penale a Judecătoriei Iași s-au pronunțat asupra pedepsei pe care o merită cei doi infractori care s-au crezut șmecherii Iașului. Astfel, Marcel Marilică a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru ultraj, iar  Mihai Sorin Surugiu la o pedeapsă cu închisoarea de 1 (un) an şi 4 (patru) luni, cu executare în regim de detenție, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. În privinţa laturii civile a cauzei, polițistul ultragiat a avut pretenții asupra sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale.

Huligani încătușați pentru că alergau dezbrăcați printre mașini

În data de 08.09.2023, în jurul orei 17.20, fiind în patrulare împreună cu o colegă polițistă în cadrul Secției 5, persoana vătămată a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism, al cărui conducător folosea telefonul mobil la volan. În timp ce polițiștii se aflau în autospecială, pentru întocmirea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, la geamul din partea dreaptă faţă a venit soția lui Mihai Sorin Surugiu, care le-a relatat agenţilor de poliţie că acesta împreună cu prietenul său, Marcel Marilică, sunt dezbrăcaţi şi aleargă printre maşini. Polițiștii au coborât din mașină, moment în care i-au observat venind din intersecţia Granit pe cei doi, pe care îi cunoşteau întrucât în cadrul aceleiaşi zile aceştia provocaseră scandal la un bar, fiind conduşi ulterior la sediul poliţiei. Dat fiind că inculpaţii se aflau în stare de ebrietate, fiind incoerenţi şi agitaţi, agenţii de poliţie i-au introdus în autospecială pentru a-i conduce la sediul Secţiei 5 Poliţie.

Aici, inculpaţii au fost introduşi în camera de aşteptare, timp în care polițista a completat procesele verbale necesare conducerii acestora la Institutul de Psihiatrie, în timp ce persoana vătămată a rămas să îi supravegheze. Pentru că inculpaţii nu stăteau aşezaţi pe canapea, erau agitaţi, ţipau şi gesticulau, agenţii de poliţie au luat decizia de a-i încătuşa şi de a înregistra comportamentul acestora cu ajutorul unui dispozitiv body cam.

Amenințări cu moartea din partea unui interlop cu “pile” în Poliție

Potrivit proceselor verbale făcute în baza înregistrărilor audio-video, inculpatul Mihai Sorin Surugiu i-a adresat polițistului în mod repetat ameninţări cu acte de violenţă şi moartea, astfel:

„Du-te în pu*a mea, că îți f*t un cap în gură de mori. Du-te în pu*a mea de aicea uă.”

 „Târzâman de la municipiu, îi fratele meu ăla uăi, în Primăverii stă, dacă mă duc la el, știi cum te dau afară uăi? Știi cum te dau afară?”

„Voi nu vă dați seama că vă dăm afară…uăi voi îl știţi pe Târzâman?”

”Uăi, dar îi f*t o sticlă din asta în cap!”

„Dar cu guler i-o dau..”

”Uăi ce oftezi…ce pumn ți-aș fu*e în gură, să moară mama, să îți iei somn…dar te prind eu o dată.”

„Ci pățesc? ##### (neinteligil) mă doare în pu*ă…că am 65 de ani… când un pumn îți dau…să moară familia mea”

„Ai să vezi tu, cum dormi așa pe tine…”

 „Uite uăăiii…Dar ce pu*a mea mă arestezi tu pe mine, uăi? Fără nimic? Ci pu*a mea v-am făcut? În pu*a mea…că vă sparg și secție și tot..”

„(țipă) Băăă!! Du-te-n pu*a mea!!! Uăăii, tu știi câtă bătaie îți dau eu ție? Ascultă! Când te prind, să moară familia mea..(gesticulează cum calcă în picioare), de nu mă doare în pu*ă câți ani iau.”

 „Eu îs ####### din ######, nebunule! Uăi nebunule, nu o stat nimeni, la… #####, Călin…dacă mă chem…tu îți dai seama câtă bătaie iei?”

 „Uăăii, omule, eu îți f*t un cuțit în gât!”

„Îți dau un cuțit în gât!”

„Pun un boschet, îi dau 10, 15, 20 de milioane”, „Că am bani, pu*ă! Uită-te la mine…”, „Și te mierlește.”

 „Aaaauuu, auuu… Vai câtă bătaie meriți uăi…dar pe bune… „după ce voi ieşi de la ###### te voi căuta şi îţi voi băga un cuţit în gât, îţi voi tăia o mână, îţi voi tăia gâtul”

Infractorul  Mihai Sorin Surugiu, zis Gagarin, este cunoscut  cu mai multe infracțiuni la activ, fiind condamnat  la pedepse privative de libertate începând cu anul 2001, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat, ultima condamnare cu executare fiind  pentru trafic cu țigări, fiind un cunoscut bișnițar din Piața Nicolina, membru al unei rețele de contrabandă cu țigări.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentElena Udrea este pe cale sa ispaseasca o pedeapsa de 6 ani inchisoare, desi a fost condamnata fix de aceeasi judecatoare ICCJ Florentina Dragomir aflata nelegal in functie. La Udrea se adauga si condamnarea dispusa de doua complete nelegale
Articolul următorȘoareci albi de laborator, pe malul unui pârâu din Iași / Biolog: ”La origini sunt specii sud-americane, mi-e greu să cred că s-ar putea adapta acolo”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments