PRIETENII DIN UMBRĂ ai teroristului OMAR HAYSSAM: NUME GRELE din PARCHET

0
136

Sirianul Omar Hayssam nu ar fi putut fugi din ţară, în 2006, dacă nu era eliberat din arest.Pentru acest lucru, afaceristul s-a folosit de o serie de acte medicale şi a jucat teatru impecabil, făcând pe bolnavul pe moarte. În plus, a avut susţinerea unor personaje din conducerea Parchetului şi a unor medici controversaţi. Pe 5 aprilie 2005, Omar Hayssam era reţinut într-un dosar privind o serie de infracţiuni economice, deşi se ştia oficial că este implicat în răpirea a trei jurnalişti români în Irak. A stat în arest un an şi o lună.

 

Pe 26 aprilie 2006, la cererea procurorilor, judecătoarea Sofica Dumitraşcu de la Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat pe Omar Hayssam. El avea interdicţia de a părăsi ţara. Sirianul a fost adus la acel ultim termen cu o ambulanţă şi a stat în sala de judecată în perfuzii. Avocaţii săi, Ion Cazacu şi Alice Drăghici, au prezentat judecătorilor un muribund, invocând zeci de documente medicale.

 

Ciprian Nastasiu, gafe în cascadă

 

În aprilie 2006, Ciprian Nastasiu (foto) era procurorul care l-a trimis în judecată pe Hayssam sub acuzaţia de terorism. Pe 26 aprilie 2006 a venit personal în sala de judecată şi a cerut eliberarea sirianului din motive medicale. Susţine că ar mai fi cerut eliberarea în urma acordului încheiat cu inculpatul ca acesta, odată liber, să dezvăluie tot ce ştie despre traficul de armament. A fost sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii şi detaşat de la DIICOT Bucureşti la Timişoara. În aprilie 2008 şi-a dat demisia din magistratură. Acum este avocat.

 

Marcel Sâmpetru, şeful complice

 

Fost procuror general adjunct al României la data dispariţiei din ţară a lui Omar Hayssam, Marcel Sâmpetru (foto) l-a demis pe Ciprian Nastasiu din funcţia de adjunct al DIICOT, imediat după izbucnirea scandalului. La acuzele acestuia din urmă că şeful său a trimis maşina de serviciu pentru a-l aduce în sala de judecată ca să ceară eliberarea lui Omar Hayssam, Sâmpetru a cerut printre dinţi: „Să dovedească asta”. Ulterior, cei doi s-au împăcat şi Nastasiu a suţinut că s-a dus de capul lui în faţa judecăroului. Peste ani, Sâmpetru avea să fie trimis în judecată după ce a traficat o serie de informaţii.

 

Doctorul Tănăsescu, salvatorul lui Omar

 

Pe 25 aprilie 2006, cu o zi înainte de eliberare, medicul Constantin Tănăsescu (foto), inspector şef principal în cadrul Penitenciarului Rahova, a eliberat o adeverinţă medicală, depusă la instanţă, prin care atesta că Hayssam se află în evidenţa cabinetului cu diagnosticul „metastaze supraclavicular stânga şi axilar stânga cu diseminare ulterioară laterocervical, bilateral”. Adeverinţa nu a fost întocmită în dublu exemplar, nu a fost înregistrată în evidenţele închisorii, nu poartă ştampila penitenciarului, ci numai parafa medicului. În septembrie 2006 a fost dat afară.

 

Într-un interviu dat în „Evenimentul zilei” anul trecut, George Maior, directorul SRI, spunea că „nu contează când va veni Omar Hayssam, ci că va veni!”. Redăm un fragment din interviu.

 

(Sursa: evz.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMinune oltenească. La Craiova se construiește un TREN DE MARE VITEZĂ
Articolul următorELENA UDREA aruncă BOMBA: Mâine se înființează Partidul Mișcarea Populară!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments