Investitie de 600 de milioane de euro la CET Iasi

0
47

Investitiile in sistemele de termoficare sunt necesare pentru ca Uniunea Europeana obliga Romania sa renunte in urmatorii ani la carbune. Astfel, Primaria Iasi intentioneaza sa acceseze un proiect cu o finantare record pentru a crea un parc fotovoltaic. In acest fel, energia verde va putea asigura necesarul pentru tot municipiul Iasi si va putea scapa de poluare.

La Iași, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind investiția de amploare care va fi efectuată la CET I Iași respectiv achiziționarea și montarea a șase motoare termice.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iasi: „Parcul fotovoltaic care va fi construit la C2 nu are o rezonanta directa acum pentru termoficare. El se refera la economia de energie produsa pentru alte activitati publice cum ar fi iluminatul, scolile. Vrem sa aprobam implementarea unui proiect cu motoare termice. Se doreste modernizarea completa a sistemului de energie electrica si termica catre populatie si in sistemul energetic national. Banii vor veni de la Ministerul Energiei„.

La CET II Holboca va fi dezvoltat un parc fotovoltaic, iar energia produsă acolo va fi folosită pentru iluminatul din școli și spitale.

Mihai Chirica – Primar Municipiul Iasi: „Vrem sa aplicam pe acest prim bloc pentru 21 megawati, putere instalata, divizata in 6 unitati de producere care sa ne asigure si flexibilitate dar si un randament crescut in generare. Speram sa il vedem implementat cat mai repede.  Motoarele termice se produc mult mai usor decat turbina. Avem fabricanti europeni, lucru care ne avantajeaza foarte mult, nu depindem de piata chineza de fiecare data”.

Pe fondul cresterii temperaturilor, agentul termic din Iasi a fost oprit.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentKaufland România aduce Caravana A.C.C.E.S. în Iași
Articolul următor„Apostolul” Covidului vrea sa ajunga europarlamentar
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments