Un adolescent din judetul Galati a fost salvat de neurochirurgii ieseni dupa ce a fost operat de o tumoare orbitara de 8 centimetri

0
86

Andrei, un adolescent de doar 14 ani, a trăit cu o tumora orbitara timp de cinci ani. Tanarul a fost supus unei intervenții speciale și rare la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. Tumoarea orbitară de 8 cm a fost îndepărtată cu succes.

Andrei Stanescu, pacient 14 ani județul Galați: “Nu simțeam nimic. Nu mă durea. Doar pleoapa s-a lăsat în jos. Vedeam foarte puțin. Nu mi-am dat seama că am o tumoră, dar ochiul era jos și m-am dus la spital să mă caut. Le mulțumesc foarte mult. Medicii și asistentele s-au comportat foarte frumos cu mine și le mulțumesc foarte mult.”

Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași: “A venit la noi la spital pentru că ochiul stâng îi ieșea din orbită. Asta se numește exoftalmie. Nu mai vedea bine cu ochiul stâng și atât cât vedea, vedea dublu. Copilul are o evoluție din 2019 a bolii, când a fost supus prima dată unei intervenții chirurgicale într-o clinică din țară. După care a urmat încă alte trei intervenții chirurgicale, ultima fiind realizată aici, la noi, la Iași, în care s-a reușit să scoatem complet tumoarea de orbită. Mai bine zis, o tumoră de glandă lacrimala care datorită faptului că a fost rezecată incomplet a recidivat. Tumora este o tumoră benignă, drept urmare chirurgia este considerată ca și posibilitate de vindecare. Dacă o să mai crească, o să îi facem Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Faptul că s-a adresat clinicii noastre probabil că demonstrează încrederea pe care pacienții din toată țara o au în acest spital unde caută să își găsească alinarea suferinței lor.

Tumorile orbitare sunt tumori rare. Medicii ieseni nu opereaza mai mult de 15 tumori pe an și incidența lor este mică datorită patologiei și frecvenței lor în populația generală. Dar atunci când apar sunt catastrofale pentru că determină un handicap major pentru pacient, scade vederea și nu mai vede bine.

Sau în situații critice când poate să îi pună în pericol chiar și viața pentru că se extind în toată cutia craniană și de aceea în anumite situații medicii nu mai pot face nimic și pacienții se pierd prin patologia oncologică pe care o au.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCatalin Urtoi sustine ca tronsonul Motca – Letcani ramane cel mai complicat al A8 din cauza dezinteresului manifestat de Consiliul Judetean Iasi
Articolul următorPremiera in justitie: Curtea Suprema de Casatie din Italia ii interzice unui barbat sa mai cheltuiasca prea multi bani cu amanta romanca
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments