9 transplanturi au fost realizate de medicii din Iasi, Baia Mare si Bucuresti in doar trei zile

0
57

O săptămână de foc pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant. Începând de marţi și până în zorii zilei de ieri, au fost nu mai puțin de 3 prelevări de organe în 3 orașe diferite, în urma cărora 9 pacienți au beneficiat de o interventie de transplant organ.

Intervențiile de prelevare s-au realizat la Spitalul Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB, și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

9 transplanturi au fost realizate de medicii din Iasi, Baia Mare si Bucuresti in doar trei zile

Datorită acestui efort colectiv, 2 pacienți au fost transplantați renal la ICUTR Cluj Napoca și alți 4 pacienți la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi, iar 2 pacienți au beneficiat de o intervenție salvatoare de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni.

Datorită platformei europene de schimb de organe FOEDUS la care este inclusă şi Agenţia Naţională de Transplant, deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili pentru plămâni, la Iaşi a fost prezentă o echipă de chirurgi din Elveţia.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrimarul Mihai Chirica: „Poate reuşesc o parte dintre colegii mei din viaţa politică să încerce să elimine toată influenţa politică din justiţie
Articolul următorAu început lucrările la Spitalul Regional de Urgențe Iasi. Ministrul Sănătății: „S-au platit 48 de studii de fezabilitate, fara niciun fel de finalitate. De data asta construim spitale”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments