VIDEO! APM Iasi: „Prezența masei de aer încarcată cu praf saharian nu a afectat calitatea aerului în județ!”

0
57

Monitorizarea calităţii aerului de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iaşi, prin
intermediul rețelei automate de monitorizare, relevă faptul că, în perioada 23-24.04.2024, masa de aer încărcată cu praf saharian care a traversat teritoriul țării noastre (conform Administrației Naționale de Meteorologie), inclusiv regiunea de Nord-Est, nu a afectat calitatea aerului în județul Iași.

VIDEO! APM Iasi: „Prezența masei de aer încarcată cu praf saharian nu a afectat calitatea aerului în județ!”

Precipitațiile din această perioadă au favorizat depunerea umedă la sol a prafului saharian, astfel încât concentrațiile de particule în suspensie PM10 înregistrate au fost mici, situându–se sub valoarea limită zilnică pentru protecția sănătății populației în toate cele 3 stații unde acestea se măsoară automat (IS-1 Podu de Piatră, IS-2 Decebal Cantemir, IS 5 – Tomesti), cu un indicele general de calitate a aerului de la Bun la Acceptabil în toate cele 3 stații fixe.

Pe parcursul unor astfel de episoade de transport de praf saharian, persoanele sensibile sau cu risc de sănătate să trebuie sa evite ieșirile/deplasările ori activitățile fizice sau sportive în aer liber. Pentru ceilalti indicatori, valorile inregistrate n-au fost semnificativ mai mari fată de cele înregistrate în zilele anterioare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments