Concealer-ul – un produs decorativ micuț care ocupă foarte puțin spațiu în trusa de cosmetice, dar care joacă un rol important pentru look-ul tău. Ce reprezintă corectorul facial și cum să-l alegi corect, vei afla în acest articol!
Un concealer este un cosmetic exclusiv care ajută la acoperirea și mascarea imperfecțiunilor vizibile ale pielii. Atunci când este folosit, acesta asigură:
- ascunderea cearcănelor de sub ochi, petelor pigmentare și roșeaței;
- netezirea ridurilor mici și a porilor dilatați;
- uniformizarea tonului feței;
- mascarea petelor de vârstă, acneei și camuflează vasculatura;
- conturarea feței.
Reguli de bază despre cum să alegi un concealer de față!
Un corector de față trebuie ales în funcție de tipul pielii dar și după caracteristicile și efectele acestuia. Iată 2 reguli cheie pentru o alegere corectă și câteva recomandări importante!
- Cum să alegi un concealer după textură?
Corectoarele sunt similare fondurilor de ten în sensul că sunt utilizate pentru a acoperi imperfecțiunile pielii, dar se diferențiază prin consistența lor mai lejeră, care devine invizibilă după aplicare. Acestea pot fi disponibile în formă lichidă, cremoasă sau uscată.
- Corector lichid
Concealer-ul lichid este universal și cel mai convenabil. Maschează cu ușurință imperfecțiunile, retușează bine cearcănele, micile imperfecțiuni și roșeața. Sunt ușor de aplicat și de distribuit.
Cum să alegi produsul potrivit în funcție de finisaj?
- Corectoarele cu textură satinată maschează micile imperfecțiuni, au un aspect natural pe piele și sunt potrivite pentru toate tipurile de epidermă;
- mate sunt cele mai stabile, dar pot evidenția petele uscate, nu sunt recomandate pentru zona ochilor;
- cele reflectorizante camuflează perfect vânătăile, cearcănele de pe pleoapele inferioare.
Poți face o alegere mai ușoară și rapidă, accesând gama diversificată și variată de concealere de pe pagina magazinului online MAKEUP, https://makeup.ro/categorys/674705/ , unde vei beneficia nu doar de cosmetice de calitate, dar și de prețuri avantajoase și livrare rapidă chiar la tine acasă.
- Corector cremos
În cazul în care ai o piele normală, atunci poți alege orice textură, în timp ce pentru pielea uscată este nevoie neapărat de o consistență mai cremoasă. Acest tip de corector acoperă rapid roșeața, vânătăile și petele. Pentru tenul gras, produsele pe bază de cremă nu sunt potrivite, deoarece conțin uleiuri.
- Corector uscat
Aceste produse (denumite și „corectoare pudră”) nu sunt la fel de populare și practice precum cele lichide și cremoase. Însă pentru femeile care se confruntă cu un ten gras, atunci acest tip de concealer va fi alegerea potrivită. Pe lângă faptul că maschează imperfecțiunile pielii (pete de vârstă, coșuri, roșeață), acest corector are un efect matifiant.
- Cum să alegi un concealer după nuanță?
Cel mai popular și universal este corectorul bej. Acesta ar trebui să fie cu 1-2 nuanțe mai deschis decât pielea, pentru a masca doar zonele cu probleme. Restul tenului va fi uniformizat de fondul de ten. Cu un rezultat mai eficient, fac parte cele colorate care sunt disponibile în mai multe nuanțe.
Cum să alegi un concealer în funcție de culoare:
- verde – maschează roșeața, cuperoza, iritațiile, erupțiile cutanate;
- violet – retușează petele galbene și pigmentare, alunițele;
- roz – bun pentru corectarea umbrelor maronii de sub ochi;
- galben – maschează vânătăile și venele purpurii, corectează roșeața, ascunde capilarele proeminente.
Cum să alegi cel mai potrivit concealer?
Alegerea corectorului depinde de tipul tău de piele. Dacă ai tenul normal, sunt potrivite produsele de orice textură. Pentru cele sensibile și uscate sunt potrivite produsele lichide sau cremoase, deoarece au o compoziție bogată în ingrediente hidratante și hrănitoare. Texturile cremoase nu sunt potrivite pentru epiderma grasă.
- Stickul nu este recomandat femeilor cu pori dilatați și piele grasă.
- Pentru mascarea pistruilor și a pigmentării, un corector cremos este alegerea potrivită.
- Pentru acoperirea acneei și a coșurilor este mai bine să se ia produse cu acid salicilic sau alte componente cicatrizante.
- Corectorul verde este mai potrivit pentru a acoperi roșeața.
- Pentru utilizarea în jurul ochilor, alegeți produse cu o textură ușoară, de preferință cu particule care reflectă lumina.
Dacă vei ține cont de aceste recomandări cu siguranță vei reuși să faci alegerea corectă!