Fraudă de peste 1,7 milioane de lei identificată de inspectorii DGAF la un operator economic din domeniul comerțului cu telefoane mobile

0
77

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe raza mun. Bucuresti și a județului Ilfov, într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul vânzărilor on-line de telefoane mobile.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că persoana vizată de anchetă, prin intermediul unei societăți comerciale, în perioada iulie 2018 – decembrie 2023, a creat și implementat un mecanism infractional ce a avut drept scop diminuarea semnificativă a taxele datorate către bugetul de stat, prin evidentierea în declaratiile legale a unor achiziții de bunuri ce nu au la bază operatiuni reale, în mod alternativ cu omisiunea în parte a evidentierii în documentele contabile ale societății și declararea către organele fiscale a TVA aferentă livrărilor de telefoane mobile efectuate pe teritoriul României, producând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 1.700.511 lei.

Fraudă de peste 1,7 milioane de lei identificată de inspectorii DGAF la un operator economic din domeniul comerțului cu telefoane mobile

În urma punerii în aplicare a mandatelor de perchezitie domiciliară, au fost identificate mai multe telefoane mobile pregătite pentru comercializare către clienți, documente și înscrisuri utile cauzei, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și recuperării pagubei produse la bugetul statului.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana vizată de ancheta penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul București din data de 21.05.2024 a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la toate bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, dar și măsura popririi cu privire la sumele aflate în conturile bancare sau care vor credita conturile bancare, precum şi cu privire la sumele de bani datorate cu orice titlu suspectului, până la concurenta sumei de 1.700.511 lei.

În cursul urmăririi penale, la solicitarea unității de parchet, Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Antifraudă Fiscală – Structura Centrală a efectuat un control fiscal la agentul economic în numele căruia s-a derulat activitatea comercială, finalizat printr-un proces-verbal care este valorificat în cadrul dosarului, în conformitate cu dispozițiile legale.

Sprijinul tehnic a fost asigurat în cauză de către I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale – Biroul Operațiuni Speciale Bucuresti.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFeleala PNF se premiază între ei. Don Fitman pupat pe cusătură de când a achiziționat zear enfluent.
Articolul următorVideo | O persoana a fost ranita dupa un accident produs azi noapte in zona Belvedere
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments