Îmbrăcat cu echipamentul oficial FC Politehnica Iași, primit cadou, micul erou a jucat pentru prima dată fotbal la Iași.
Marian a reușit să impresioneze pe toată lumea cu determinarea și bucuria sa. Alături de el a fost și managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, neurochirurgul care i-a salvat viața
Aceasta este o poveste impresionantă despre viață, luptă și vise împlinite
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași: “Mă bucur pentru Marian. Mă bucur că a avut o recuperare rapidă, după o operație complexă pe care a suferit-o. Voința pe care o are cu siguranță va face recuperarea și vindecarea mult mai facilă. Cred că este un exemplu pentru mulți dintre adulții care trec prin intervenții chirurgicale. Eu mă bucur că am putut să-l ajut într-un moment critic al carierei lui. Și dacă va ajunge într-o zi un mare fotbalist, să-mi trimită și mie un bilet pentru un meci și promit că o să vin. Și pentru Politehnica Iași, să o țină tot așa, pentru că este un exemplu pentru copii, nu doar pentru Marian.”
La nici o săptămână de la operație, imediat ce a fost externat, Marian a mers prima dată pe Stadionul Emil Alexandrescu
Marian este primul copil din România operat pe creier în semiîntuneric de o tumoră gigant de 10 cm.
Echipa medicală, condusă de conf. univ. dr. Lucian EVA, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a realizat o operație revoluționară efectuată în semiîntuneric și care a salvat viața băiețelui de 12 ani. Marian a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă de aproximativ 5 ore, în cadrul căreia neurochirurgii au reușit să îndepărteze o tumoră de 10 cm.
Pentru prima dată în România la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a fost folosită substanța inovatoare – acidul 5-aminolevulinic (5-ALA) – la un copil, lucru care a permis identificarea și protejarea țesutului cerebral sănătos. Această substanță a jucat un rol esențial în succesul intervenției și în salvarea vieții lui Marian.