Fostul senator de Iasi, Varujan Vosganian a fost ales presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania

0
82

In urma decesului lui Nicolae Manolescu s-au organizat alegeri la Uniunea Scriitorilor din Romania, iar fostul senator de Iasi, Varujan Vosganian a castigat detasat cu 660 voturi din 740 exprimate.

„Avem strategie energetică, avem strategie de apărare, strategie de IT, strategie de transporturi, dar nu avem o strategie culturală, pe care eu o socotesc prioritară în România de azi, în care polemicile legate de identitatea naţională şi locul nostru în Europa sunt atât de aprinse”, a spus noul preşedintele Uniunii Scriitorilor pentru Agerpress.

„Am propus câteva modalităţi, inclusiv procedurale, care să lărgească accesul tinerilor, care trebuie să înţeleagă că Uniunea Scriitorilor nu e o organizaţie stalinistă. Ea a fost creată în 1908 şi ridicată la rangul de utilitate publică în 1912. Şi mai toţi marii scriitori au făcut parte din ea, iar cel mai faimos a fost, probabil, Liviu Rebreanu în perioada interbelică”, a punctat Vosganian.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUnda verde de la Guvern pentru instalarea camerelor de supraveghere in scoli
Articolul următorKovesi intra peste afacerile clanului Stanescu. Perchezitii ale Parchetului European la fermele nepotilor lui Paul Stanescu
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments