Un nou liceu va fi construit la Iași: 12 construcții vor fi demolate pentru a face loc unității de învățământ

0
112

Consiliul Județean (CJ) va demola 12 construcții de pe șos. Bucium pentru a construi spații de învățământ necesare Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”. Proiectul este în fază incipientă: 9 luni va dura proiectarea, iar alte 36 de luni execuția lucrărilor.
Administrația județeană are la dispoziție un teren cu o suprafață de 19.000 mp. În prezent, pe teren se află construcții precum cămine, magazii, cantină, anexe, laboratoare, ateliere și clădiri sociale – toate vor fi demolate, fiind vorba despre o suprafață construită desfășurată de 13.500 mp.
„Conform expertizei realizate soluția optimă identificată a fost de demolare a clădirilor existente în noua locație și construirea de noi spații care să poată indeplini condițiile impuse de legislația în vigoare privind desfășurarea activităților educaționale pentru copii cu CES, în condiții de maximă siguranță și securitate”, se arată în documentația urbanistică, consultată de APIX.ro.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVideo | Un cunoscut influencer american nu intelege de ce turistii nu vin sa viziteze Iasul
Articolul următorA fost semnat contractul pentru realizarea pasajului de la Agronomie. Câți bani alocă Primăria Iași pentru acest proiect
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments