Primele reacții ale avocatei Gianina Poroșnicu cu privire la descinderile de zilele trecute: „Trǎim vremuri în care pâra, delațiunea, calomnia, falsificarea adevǎrului în scopul anihilǎrii unui rival profesional se poartǎ şi chiar este încurajatǎ”

0
1022

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Iasi au efectuat luni, 29 iulie 2024, perchezitii la domiciliul si sediul avocatei Porosnicu.

Concret, Parchetul Curtii de Apel Iasi sustine ca avocata Gianina Porosnicu nu ar fi declarat onorariile incasate de la clientii sai, iar sumele de bani incasate nu ar fi fost trecute in evidenta contabila. In acest mod, acuza procurorii, avocata s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor aferente respectivelor sume.

„S-a stabilit ca numeroase persoane fizice au fost abordate de catre persoana vizata, in calitate avocat, fiind incheiate contracte de asistenta juridica ce aveau ca obiect: consultatie juridica, asistenta juridica si reprezentare in toate fazele procesuale, inclusiv in faza de executare a hotararilor judecatoresti, precum si in faza initierii si incheierii procedurii amiabile cu firma de asigurare. Contractele aveau stabilit un onorariu fix in cuantum de aproximativ 1000 – 2000 lei, precum si un onorariu de succes, ce reprezenta un procent din suma totala a despagubirilor primite de partile civile, procent care varia intre 18% si 35%. Onorariul era incasat de catre doamna avocat, fara a fi declarat catre organele fiscale, dupa ce partile civile isi primeau sumele de bani cuvenite cu titlu de despagubire de la asigurator”, a transmis Curtea de Apel Iasi.

Pe de alta parte, avocata Gianina Poroșnicu a venit cu informati legate de sesizarea care a fost facuta pe numele sau.

„Pe data de 29 iulie s-au dispus percheziții la sediul cabinetului meu de avocatură și la alte cinci proprietăți din Iași de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Aceste percheziții au fost dispuse în baza existenței unui dosar penal, în care eu nu am calitate procesualǎ. La control mi s-a cerut sǎ predau acte contabile şi am fost întrebatǎ dacǎ dețin sume mari de bani și arme.
Am cooperat cu organele de anchetǎ, iar ridicarea documentelor şi a mijloacelor tehnice s-a fǎcut cu ajutorul meu, oferind codurile de acces”, a declarat Gianina Poroșnicu.

Primele reacții ale avocatei Gianina Poroșnicu cu privire la descinderile de zilele trecute: „Trǎim vremuri în care pâra, delațiunea, calomnia, falsificarea adevǎrului în scopul anihilǎrii unui rival profesional se poartǎ şi chiar este încurajatǎ”

Gianina Porosnicu a mai declarat public faptul ca este tinta unor atacuri nefondate.

„În ultima perioadă de timp, care durează de vreo doi ani de zile, sunt chematǎ sau aflu cǎ sunt interceptatǎ în diferite dosare penale, a cǎror origine o bǎnuiesc, având la bazǎ declarații ale aceloraşi persoane, reclamații fǎcute în scop de rǎzbunare, de şicanare.
Clienții cabinetului meu de avocaturǎ pot fi liniştiți! În viața unui avocat cu expunere publicǎ mare astfel de evenimente devin, din pǎcate, inevitabile.
Trǎim vremuri în care pâra, delațiunea, calomnia, falsificarea adevǎrului în scopul anihilǎrii unui rival profesional se poartǎ şi chiar este încurajatǎ”, a mai spus avocata.

Mai mult decat atat, avocata sustine ca intreaga sa activitate este sub semnul legalitatii.

„Cu referire la acuzația de “evaziune fiscalǎ”, sumele care au trecut prin conturile mele au fost întotdeauna autorizate şi fǎcute prin procuri notariale. Niciun client, fǎrǎ niciun fel de excepție, nu s-a plâns niciodatǎ de serviciile mele şi nici de faptul cǎ au fost înşelați, prejudiciați, etc.
Atrag atenția publicului şi clienților mei în mod special cǎ o parte a presei din Iaşi prezintǎ situația în cauzǎ şi, în general, tot ce este legat de persoana mea, nu numai pǎrtinitor, ci chiar rǎuvoitor, exagerând tendențios anumite lucruri, prezentându-le deformat, acțiuni pe care le fac la comandǎ sau în scop de intimidare și pentru a primi beneficii financiare pentru pretinsa lor “tăcere””, a anunțat Gianina Poroșonicu.

„În cazul unui volum foarte mare de muncǎ (un circuit de peste 300 de dosare pe an) și administrând mai multe sedii secundare, nu exclud întru totul, posibilitatea unor greşeli în raportǎrile anuale, dar ele nu pot fi decât cel mult minore şi explicabile, în niciun caz dorite de mine.
Datoritǎ încasǎrilor mari avute pe cabinet, în ultimii ani am fost controlatǎ de ANAF şi mai devreme de cinci ani, precizându-se de cǎtre organele fiscale cǎ intru într-o zonǎ de risc, iar verificǎrile au rol preventiv.
Controale inopinate de la ANAF, de la structurile care se ocupǎ cu marile averi, reclamații anonime, toate îmi sunt în ultima vreme, din pǎcate, familiare”, transmite Porosnicu.
În ceea ce priveşte comunicatul Parchetului Curții de Apel Iaşi, precizez cǎ acesta se limiteazǎ la acuzațiile aflate în reclamații.
În aceastǎ cauzǎ, nu am dat declarație, nu mi-am fǎcut apǎrǎri şi repet, nu am nicio calitate procesualǎ.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentȘeful Hamas a fost ucis la Teheran. Moartea sa, obiectul unei anchete. Gruparea vrea să se răzbune
Articolul următorComunicat de presă – PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată! „ÎNFIINȚAREA ȘI DOTAREA UNUI CENTRU DE COLECTARE PRIN APORT VOLUNTAR ÎN COMUNA HOLBOCA, JUDEȚUL IAȘI
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments