Beneficiarii indemnizatiilor sociale din comuna Dobrovăț nu au mai primit banii de doua luni. Nu mai are statul bani?

0
112

45 de persoane din comuna ieseana Dobrovat au protestat astazi pentru ca nu au mai primit indemnizatia sociala de 2 luni de zile. Autoritatile locale spun ca problema ar exista in mai multe comune din tara deoarece nu exista bani la bugetul de stat. Pe de alta parte, oamenii spun ca beneficiarii sunt persoane care traiesc doar din acesti bani.

Persoanele care beneficiaza de indemnizatii de handicap de la stat au o situatie materiala dificila, iar multi dintre ei traiesc din cateva sute de lei pe luna. Ajutorul il primesc de la rudele care duc si povara lor.

Dumitru Iordache, Beneficiar: “Scumpa mea nepoata are grija de mine si pentru asta ii multumesc. Dumnezeu sa o binecuvanteze, sa mearga inainte cu mine. Ma tin de usi pe aici, e foarte greu”.

Rudele beneficiarilor spun ca sunt costuri foarte mari de intretinere si neplata indemnizatiilor ii lasa pe batrani fara medicamente si alte servicii medicale de care au nevoie.

Mihaela Apetrei, Fiica Beneficiar: “Am externat-o pe 9 mai si pana la ora actual nu am primit un banut. As vrea sa intreb si eu daca un om poate trai fara un ban. Trebuie sa cumpar un pampers si sunt scumpi, un cadru este foarte scump, un brau, medicamentele sunt foarte scumpe, un mijloc de transport catre Iasi pentru ca spitalele sunt in oras si trebuie sa stai 2-3 ore. Daca mergi cu cineva trebuie sa bagi mana in buzunar si sa scoti 200 de lei. Oamenii astia nu pot trai, mancarea de regim“.

Pe de alta parte, autoritatile locale spun ca nu sunt suficienti bani din bugetul local pentru a acoperi si indemnizatiile.

Catalin Martinus, Primar Comuna Dobrovat: “Nemultumirea nu este doar a lor, ci este si a mea si a multor alti primari din judet. In momentul de fata se poarta discutii intense pe grupul primarul pe marginea acestui subiect. Asociatia Comunelor din Romania s-a adresat Ministerului Muncii prin care sa solicite rezolvarea acestei situatii. Lipsa indemnizatiilor este datorata de lipsa finantarii de la bugetul de stat care ar trebui sa asigure 90% din aceasta finantare. In momentul de fata, Primaria Comunei Dobrovat are un efort financiar de un milliard vechi pentru ajutoare sociale”.

Acum, singura solutie pe care o beneficiarii este sa astepte un raspuns de la Ministerul Muncii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPremieră la MINA Pop-Up de la Palas Campus: spectacol imersiv de dans [IN BETWEEN], cu dansatori şi acrobaţi
Articolul următorEl este românul care a șocat Marea Britanie! A înjunghiat o fetiță în centrul Londrei – VIDEO
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments