Istoria tristă a unui lacheu bușit de pe liste de stăpânul inelelor de tablă. Istoricul Livache tras pe linie moartă de Donul de Fer.

0
291

Nea Livache Senatoru a demisionat! Nenorocire mare pe capul nostru, iubiți concetățeni alegători muncipali! După ce a stat patru anișori cu capu’ la cutie, fără să sufle un cuvințel despre coagularea mafiei frățesco-cumătrești sub oblăduirea prea(ur)măritului Don Costelo, Nea Livache o dă în victimizare. Ăăstimp șe-a ros în tihnă șî pace în colțul lui endemnizația sănatorială, cu tăte benefițiile ce decurg din demnitațiune. A tăcut și a înghițit bunătățile. A crezut că trece neobservat. Ce glumă bună! Don Costelo l-a tras de urechi afară și i-a luat nădragii sănatoriali. Acum se dă victimizat de „criteriile de cumătrie” de promovare. Dar ne întrebăm șî noi, a zis Livache măcar o singură dată ceva în patru anișori? A protestat măcar o dată la adresa potlogăriilor, nepotismelor, amantlâcurilor, combinațiunilor mezerabile șî cumătrismelor care se desfășurau sub ochii lui de ales al cetățeanului contribuabil care l-a ales? Cetățean care a pus ștampila pe pătrățelul magic, punându-și soarta în mâna lui Livache că ar fi onest, că va păzi democrațâia șî pe el de potlogăriile, furăciunile și abuzurile baronetelui de frontieră și a găștii lui de parveniți? Păi, măi nea Livache, vii acum și îți chiși ochii, arătându cu degetul, ca un copchil bătut la școală de golanii mai mari?! Niet, nea Livache. Țâne-ți demisia cu demnitate, măcar în ultimul ceas. Nu te mai da în spectacol, bibicule. Deși ești băiat bun, le ai cu istorisirile, te-ai făcut și tu preș, Livache, te-ai făcut frate cu dracu’. Da’ uite că nu ai trecut puntea. Du-te acasă măi Livache, gata, nen’tu Costelo si papagalul lui murăresc nu au nevoie de istorisirile tale fumate. Du-te acasă, măi Livache!

P.S. Lăsăm mai jos o ilustrată cu înlocuitoarea lui Livache, o tante parașutată de la Socola derect pe loc eligibil sănatorial.

Dr.Petronela Nechita
5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentVideo | Un nor de praf din Asia Centrala a invaluit Iasul
Articolul următorInterviu cu Avocata Diavolului, GIANINA VERA POROȘNICU : Când am fost admisă în Baroul de Avocați în ’98, am fost 12 de toți. Îmi aduc aminte că ni se spunea că am fost mulți, până atunci fiind doar câte doi-trei intrați pe an. După numai câțiva ani intrau în Barou cu sutele, pe noile principii ale democrației și pe ideea că “intră cine vrea, dar rămâne cine poate”.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments