Astăzi se deschide noua stagiune a Operei Iași

0
89
Cea de-a XIII-a ediție a spectacolului „Magia serii în sunet și lumină” se va desfășura duminică, 8 septembrie, proiectul încheierii unui acord de parteneriat între municipalitate și Opera Națională Română Iași urmând a fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de vineri, 30 august.
Conform proiectului, pentru organizarea acestui eveniment ar urma să fie alocată din bugetul local suma de 100.000 de lei, reprezentând jumătate din devizul total estimat al manifestării.
Ca şi în anii precedenţi, spectacolul va cuprinde o selecţie de arii celebre de operă şi operetă, momente coregrafice, jocuri de lumini şi focuri de artificii. Alături de invitaţii din ţară şi de peste hotare, evenimentul va aduce pe scenă pe cei mai valoroşi artişti ai Operei Naţionale Române Iaşi, solişti apreciaşi unanim în ţară şi străinătate, precum şi orchestra instituţiei.
Eveniment aşteptat de publicul local, „Magia serii în sunet şi lumină” a generat atragerea unui public din ce în ce mai tânăr către actul de cultură, precum şi creşterea prestigiului urbei ieşene ca veritabil pol artistic de nivel naţional şi internaţional. Mai mult, de la an la an, manifestarea a facilitat tot mai multe oportunităţi de schimburi profesional-artistice între artiştii locali ai Operei şi cei din ţară şi din străinătate.
0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGrupul Renault își finanțează din nou, parțial, activitatea prin vânzarea de acțiuni către angajați. Inclusiv în România
Articolul următor600 de elevi au primit rechizite de la Primăria Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments