Mircea Lucescu, după victoria de luni: „Terenul a fost mizerabil. Apar greşeli din cauza asta, iar jucătorii suferă şi se enervează”

0
78

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mircea Lucescu, a declarat, luni seara, în conferinţa de presă de după meciul cu Lituania, câştigat cu scorul de 3-1, în Liga Naţiunilor, că jucătorii de rezervă Ianis Hagi, Denis Alibec şi Alexandru Mitriţă au contribuit decisiv la victorie. Acesta a vorbit și despre starea gazonului, care, spune el, a afectat jocul echipei.

„A fost un meci foarte greu, ştiam lucrul ăsta pentru că am jucat împotriva unei echipe cu nişte calităţi fizice net superioare nouă, calităţi ale unui popor baltic. Dar m-au surprins că au avut şi un joc bun de posesie şi construcţie.

Noi ar fi trebuit să răspundem cu un joc rapid pe spaţii mici, dar nu s-a putut din cauza stării gazonului. Terenul a fost mizerabil. Pentru o echipă care pune totul pe tehnica pasei e foarte greu pe un asemenea teren. Pentru că apar greşeli din cauza terenului, iar jucătorii suferă şi se enervează.

În repriza a doua am încercat să schimbăm şi de data asta, faţă de meciul precedent, jucătorii de rezervă au fost excelenţi. Ei au contribuit decisiv la câştigarea meciului. Mă refer la Hagi, Alibec, dar mai ales la Mitriţă, care prin intrarea lui, prin driblingurile şi pasele lui a dat încredere tuturor. El a stimulat toată echipa.

Finalul de joc a fost în favoarea noastră. Am avut şi noroc pentru că analizele VAR ne-au dat nouă dreptate. Sunt 3 puncte foarte importante. Sigur, încă sunt probleme, nu se pot schimba peste noapte lucrurile. Pentru mine construcţia jocului e o problemă foarte serioasă, jucătorii încă nu se mişcă de aşa natură încât să avem superioritate netă la mijlocul terenului”, a spus tehnicianul.

„Terenul a fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem pe un astfel de teren dacă nu îl pun la punct”

Lucescu este de părere că prima reprezentativă trebuie să joace şi în provincie: „Terenul ne-a dezavantajat teribil astăzi. A fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem pe un astfel de teren dacă nu îl pun la punct. Pentru că există şi Craiova unde se poate juca, există Cluj, există Arena Naţională… nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în Bucureşti. Asta e echipa naţională şi trebuie să joace în toată ţara”.

Referitor la arbitraj, contestat de lituanieni după ce le-a fost anulat un gol şi au fost penalizaţi cu o lovitură de la 11 m în urma deciziilor din camera VAR, Lucescu a spus: „Care ajutor colateral? Ambele faze au fost în favoarea noastră. Adevărul e cel demonstrat în camera VAR. Eu am spus că am avut şansă, se putea să nu se demonstreze la VAR, dar ăsta e adevărul. Sigur că selecţionerul Lituaniei e nemulţumit, pentru că în mare parte din joc au avut superioritate”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDe ce România e „legată de mâini” și nu doboară drone rusești? Cum să dialoghezi cu Moscova?
Articolul următorSingura contestație la o licitație în relație cu autostrada A8 a fost depusă de câștigătorul procedurii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments