Bullying-ul si consumul de droguri, o problema reala in scolile din judetul Iasi

0
69

La inceperea anului scolar, specialistii trag un semnal de alarma cu privire la doua dintre cele mai des intalnite probleme in randul copiilor si adolescentilor: bullying-ul si consumul de droguri. Structurile din cadrul M.A.I au adoptat o serie de masuri pe care le vor lua cu scopul prevenirii situatiilor neplacute care pot sa apara pe parcursul acestui an scolar.

Bullying-ul este un fenomen ingrijorator care se regaseste, adesea, in scoli. Pentru informarea elevilor despre gravitatea fenomenului dar si a consecintelor pe care le pot suferi victimele, politistii ieseni deruleaza o campanie in acest sens. Aceasta mai are ca scop incurajarea victimelor de a rupe tacerea.

”In contextul preocuparilor constante pentru siguranta elevilor a fost initiata o campanie pentru cresterea gradului de constientizare in ceea ce priveste necesitatea asigurarii unui climat optim de siguranta in mediul scolar intitulata ”Tacerea e tot violenta. Vocea ta e solutia!”, campanie ce va fi implementata in toate unitatile de invatamant pe parcursul anului scolar 2024-2025 in fiecare unitate de invatamant”, a declarat Inspector principal Botez Ana Maria, Sef Birou Siguranta Scolara

Consumul de droguri este, de asemenea, o situatie tot mai des intalnita in randul adolescentilor. Tinerii aleg acest drum iar parintii, coplesiti, nu reusesc sa gestioneze cum se cuvine problema, motiv pentru care, de cele mai multe ori, situatia este scapata de sub control.

Exista o campanie intitulata ”Unspoken” in cadrul careia vom organiza diferite intalniri cu parintii. De asemenea, la nivelul CPECA Iasi functioneaza programul ”Safe space”, adresat adolescentilor la risc de consum si adolescentilor consumatori de droguri si familiilor acestora. Programul este gratuit si confidential si poate sa fie accesat de oricine doreste. Credem in acest sens ca orice copil trebuie sa stie ca nu este singur in fata problemelor, ca oricand poate apela cu incredere la specialisti”, declara Com. politie Marius Manea, Sef Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi

Pe intreg parcursul noului an scolar, politistii ieseni vor derula activitati specifice in vederea continuarii actiunilor preventive in cadrul campaniilor deja aflate in faza de implementare cat si initierea altor demersuri de acest gen.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO masina s-a rasturnat in Schitu Duca. 3 persoane au fost ranite iar o femeie a ramas incarcerata
Articolul următorDoua blocuri din Iasi vor fi consolidate seismic
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments