Scandal în Partidul S.O.S România. Filiala Iași a fost decimată de Diana Șoșoacă, iar membrii din alte județe o acuză că și-a făcut campanie pe banii lor pentru a ajunge la Bruxelles

0
924

Scandal în Partidul S.O.S România la nivel național. Se pare că europarlamentarul Diana Șoșoacă a făcut „curățenie” aproape în toate filialele din țară, iar acum unii membri vor să îi facă plângere penală. Șoșoacă este acuzată că și-ar fi alungat oamenii de bază din partid și a pus la conducerea filialelor județene persoane care nici măcar nu au un CV reprezentativ.

Un astfel de caz s-a întâmplat și la Iași unde, fostul președinte al filialei, Dragomir Tomaseschi, a fost înlocuit din funcție de către o nouă echipă impusă de către Diana Iovanovici Șoșoacă. Acesta nu a vrut să comenteze prea mult decizia luată de Biroul Central.

„Este o decizie a conducerii centrale și urez succes noilor coordonatori județeni”, a spus Dragomir Tomașeschi.

Scandal în Partidul S.O.S România. Filiala Iași a fost decimată de Diana Șoșoacă, iar membrii din alte județe o acuză că și-a făcut campanie pe banii lor pentru a ajunge la Bruxelles

Verificarile de la ANAF arata ca S.O.S. partidul Dianei Șoșoacã este inactiv din punct de vedere fiscal, fiindca n-a depus declaratiile fiscale necesare. Mai mult decât atât, europarlamentarul este acuzat că ar fi sustras bani din partid pentru interesele personale, fapte pentru care membrii S.O.S intenționează să îi facă plângere la DNA.

Membrii SOS o acuza pe Șoșoacă ca motivul pentru care nu a depus declaratiile e faptul ca ar fi sustras peste o suta de mii de euro in mai multe tranșe, pentru uz personal.

Fara sa fie activ fiscal, partidul nu poate avea mandatar financiar. Fara mandatar financiar, nu poate participa la alegeri.

Bine, eram sigura ca pe Șoșoaca nu o intereseaza partidul. Poate participa la prezidentiale cu candidaturã independentã și cred cã o va face, ca exercitiu de imagine si pentru antrenat plãmânii”, spune unul dintre membrii partidului.

„Oricum, ea si Țuțurigã si-au atins scopul: salarii, beneficii si pensii speciale de la Bruxelles.
Iar fraierii care le-au facut campanie si i-au sponsorizat s-au ales cu banii luati si drept bonus, o ploaie de injuraturi si mãscäri de la mahalagioaica națiunii”, mai spun unii membrii.

În țară situația e mai gravă

Amalia Bellantoni a dezvăluit într-un interviu pentru puterea.ro când au început problemele în SOS România și de ce și-a alungat oamenii de bază din partid.

După ce a devenit europarlamentar în Parlamentul European, a început să-și schimbe comportamentul față de noi, membri activi și membri cu rezultate pentru alegerile la europarlamentare. Alegerile locale nu au contat niciodată, noi fiind obligați să candidăm doar pentru a avea un nume scris pe buletinul de vot. Consider că un om, cu o mică experiență politică, dar chiar și un cetățean care iese la vot, nu poate vreodată gândi că un candidat cu o activitate de două luni în politică ar putea vreodată accede la o funcție de președinte de consiliu județean, în cazul meu, dar și în cazul multor altora care au fost obligați să-și scrie numele pe buletinul de vot pentru partid și în același timp, pentru a da valoare acelui județ, ca astfel, ulterior, Diana Ivanovici Șoșoacă să vândă posturile pentru Parlamentul României, pentru candidaturile din această iarnă“.

Bellantoni a dezvăluit cât costă un loc în Parlamentul României, pe listele SOS.

Păi astăzi, ultima licitație, dacă îmi permiteți așa, a fost postul de la Suceava cu 50.000 de euro. Postul meu de la Călărași am auzit că a fost vândut cu 100.000 de euro. Mai avem alte locuri cărora li s-au cerut 40.000 de euro, pe la Hunedoara. (…) Am un dosar întreg cu S.O.S.-ul penal. Sunt rezultate de la Autoritatea Electorală Permanentă (…) Diana Iovanovici Șoșoacă nu a depus niciun fel de bilanț, nu a depus niciun fel de activitate economică, nu are o comisie de cenzori, însuși trezorierul m-a contactat și mi-a spus că este adevărat faptul că nu are un trezorier pentru că el și-a dat demisia după 2 luni de la întocmirea acestui partid. Astăzi, contabilul și-a dat demisia pentru că doamna Iovanovici Șoșoacă nu dorea să-i prezinte niciun fel de acte contabile, bilanțuri ca să poată întocmi aceste referate fiscale. Partidul S.O.S. a fost de nenumărate ori amendat. Doamna Iovanovici Șoșoacă are la purtător cardul partidului, ea îl folosește în scopul ei personal, după bunul plac, fără a da vreodată o socoteală. Atunci când i s-a cerut în partid o expertiză contabilă, sau măcar niște registre, persoana care a cerut acest lucru a fost dată afară.“

Amalia Bellantoni dezvăluie și mecanismul banilor care ajuns, în final, la Diana Șoșoacă și spune că europarlamentarul a știut să-și acopere urmele.

Toți membrii partidului S.O.S. care au fost alungați, inclusiv eu, am depus plângere pentru dizolvarea partidului, la DNA, la DIICOT, pentru că acest grup infracțional organizat, sub conducerea Dianei Iovanovici Șoșoacă, nu face doar fals și uz de fals și delapidare, ci și abuz în funcție și evaziune. Adică, ți se cer bani în calitate de membru S.O.S., depuși în contul unor terți. Alina Rontescu care vine pe filiera PSD, împreună cu directorul de comunicare, formează o obligativitate din partea membrilor să plătească în contul soțului acesteia și în contul unei societății acesteia, sub îndrumarea Dianei Șoșoacă, anumite sume de bani. Așa, nimeni n-ar putea să demonstreze că acești bani au fost dați Dianei Șoșoacă. Banii pe care îi cere pentru cei care vor să fie parlamentari se duc în aceste conturi. Se duc în conturile de Revolut ale acestor persoane, și al Dianei Șoșoacă, ca să se piardă urma acestor infracțiuni.

4 1 vote
Article Rating


Articolul precedentDobrea șî cu Enea o comit din nou. Cetățenii muncipiului nu mai suportă gălăgia făcută de cei doi meleonari prost educați!
Articolul următorDezvoltatorii imobiliari acuză presiuni mafiote din partea șefilor ApaVital, o societate căpușată de oamenii lui Costel Alexe
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments