Romanii si moldovenii planuiesc sa circule pe autostrada intre Bucuresti si Chisinau in 2030

0
93

Secretarul de stat in ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu a fost invitat zilele acestea la Chișinău pentru a discuta despre proiectele privind infrastructura de transport

În cadrul discuțiilor despre stadiul proiectelor feroviare și rutiere pentru conectarea României și Republicii Moldova, a fost analizat stadiul Autostrăzii Unirii A8, dar și a tronsonului de autostradă care va lega Ungheni (RO) de Chișinău (MD). Planurile sunt ca in 2030, sa se circule intre de la București si Chișinău pe autostradă.

“Am făcut o radiografie a stadiilor proiectelor aferente podurilor peste Prut și a punctelor vamale din fiecare zonă a acestora, următorul punct vamal care va avea control coordonat fiind Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiulești – Galați. Referitor la infrastructura feroviară, am discutat despre posibilitățile de dezvoltare a tehnologiilor informaționale privind transportul feroviar de peste Prut în conformitate cu standardele de interoperabilitate și securitate informatică impuse de Uniunea Europeană, având în vedere expertiza pe care o avem în procesul de integrare. Implementarea acestor proiecte este necesară pentru interconectarea sistemelor de transport ale Republicii Moldova cu sistemele de transport ale României, dar și ale celorlalte țări ce fac parte din Uniunea Europeană, reprezentând un pas important în procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pe care îl sprijinim”, a precizat Irinel Scriosteanu.

În cadrul vizitei la Chișinău, la intalniri au participat Andrei Spînu – ministrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Nicolai Mîndra – secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Sergiu Bejan – direct general al Administrației de Stat a Drumurilor din Republica Moldova, Serghei Tomșa – director general al Căii Ferate din Moldova. Din delegația României, a făcut parte și reprezentanți ai companiei Informatică Feroviară din România, condusă de directorul general Alexandru Radu.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAccident la ieșirea din Războieni după ce unui microbuz i-a explodat o roata
Articolul următorCompania Națională de Investiții SA a lansat licitația pentru construirea Sălii Polivalente Iași – Complexul Sportiv „Regina Maria”!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments