După ce a băgat aeroportul în vrie, directorului Romeo Vatră i s-a pregătit o ieșire de urgență în Senat

0
657

Degringolada de pe Aeroportul Internațional Iași continuă, scăderile de trafic devenind o constantă. În acest timp, pare că directorului Romeo Vatră i se pregătește o ieșire elegantă din dezastrul pe care l-a produs, fiind plasat de către PNL pe poziția doi pe lista candidaților la Senatul României.

Așa cum anticipam în această vară, valorile tot mai scăzute de trafic de pe aeroportul ieșean nu au fost rodul unei conjuncturi nefavorabile, așa cum încerca să explice directorul Romeo Vatră, ci ele continuă să se manifeste în mod constant, relevând tot mai limpede o criză care provine dintr-un management defectuos.

Tendința este clar descendentă, fiind utilă o recapitulare a cifrelor raportate de la data de 31 martie 2024, când a început declinul, concomitent cu deschiderea accesului aerian pentru România în spațiul Schengen.

Așadar, în aprilie 2024, scăderea a fost de 14,4%  comparativ cu luna similară a anului 2023. Luna mai a acestui a adus o nouă descreștere a traficului, cu 14,6% față de mai 2023, pentru ca în iunie 2024 să se consemneze cea mai dramatică scădere, de 17% față de iunie 2023.

Căderea nu s-a oprit aici. În iulie 2024 a fost înregistrată o scădere de 14% în raport cu iulie 2023, iar în august 2024 avem cu 11,4% mai puțini pasageri decât în august 2023.

Prin urmare, o cădere pe linie, un fenomen care pare greu redresabil.

Dacă la începutul acestei crize majore de trafic, Romeo Vatră dădea vina pe reviziile la flota Wizzair, care duceau la indisponibilitatea avioanelor de a fi folosite, acum managerul aeroportului nici nu se mai obosește să ofere o explicație.

E și firesc, liberalul are alte preocupări acum, visând la un post de senator care l-ar scăpa de chinul gestionării unei afaceri prea mari pentru competențele sale manageriale. Aflat pe locul doi al listei PNL Iași pentru Senat, Vatră mai are de așteptat două – trei luni până când va răsufla ușurat, lăsând în vrie jucăria aeroportuară în valoare de 100 de milioane de euro.

În aceste condiții, ar fi mult mai realist ca deviza liberală „Prin noi înșine” să fie schimbată în „După noi, potopul!” .

3 2 votes
Article Rating


Articolul precedentSituaţie fără ieşire într-un liceu din Iaşi. O elevă din clasa a IX-a îşi ameninţă colegii cu moartea, profesorii nu au ce să-i facă: „Nu suntem pregătiţi”
Articolul următorUn luptator K1 iesean a intrat in randul “Lupilor Negri”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments