Inedit: pentru prima oară a fost cerută monitorizarea unui jurnalist prin intermediul brățării electronice. Avocat Gianina Poroșnicu:„Amenințarea este o infracțiune gravă, pedepsită aspru de lege”

0
534

Doresc să informez pe această cale opinia publică asupra demersurile pe care le întreprind în justiție pentru a opri campania murdară de presă întreținută de așa-zisul jurnalist Mazilu Constantin pe site-ul său (dezvăluirea.ro), punctată de comportamente care nu reprezintă altceva decât infracțiuni.

Opinia publică interesată știe că această campanie a fost lansată cu ani în urmă, a făcut obiectul a numeroase procese, în urma cărora Mazilu C. a fost obligat să plătească peste 8.000 euro daune morale și cheltuieli de judecată. Campania de hărțuire (pentru că în acest caz nu se poate vorbi de o campanie de presă,  motivată de interesul public) a intrat într-o nouă etapă după ce la sediul cabinetului meu de avocat și la domiciliul meu au avut loc percheziții într-un dosar legat de taxe și impozite – o chestiune ce va fi clarificată fără probleme în fața organelor competente.

Aceste evoluții au reprezentat pentru Mazilu C. ocazia de a intensifica hărțuirea împotriva mea și a familiei mele, ceea ce m-a determinat să înaintez o nouă plângere penală pentru hărțuire (art. 208 cod penal) și amenințare (art. 206 cod penal), și să cer instituirea unui ordin de protecție în baza căruia acest individ să nu se poată apropia la mai puțin de 100 de metri de mine, de fiul meu, de domiciliu și de sediile principal și secundar al cabinetului. Am cerut și ca individul sus-menționat să fie monitorizat prin intermediul brățării electronice, cu atât mai mult cu cât are antecedente violente și, așa cum a dovedit-o prin comportamentul față de mine, dar și față de alte persoane cu notorietate din oraș, suferă de un sever dezechilibru mintal – de altfel, am cerut în repetate rânduri ca el să fie supus unei expertize psihiatrice.

Cititorii acestui text ar putea fi la curent cu stilul de „presă” practicat de Mazilu C. – și în niciun caz nu le recomand să contribuie la cifrele de trafic ale site-ului „dezvaluirea.ro”. Este o pagină absolut mizerabilă, punctată de articole cu rol de șantaj sau, din contra, redactate în schimbul unor favoruri financiare sau de altă natură. Personajul Mazilu C. aruncă în derizoriu și rușine profesia de jurnalist, inclusiv prin modul în care își concepe articolele și în care folosește limba română. Nici nu este de mirare că „publicația” sa nu reflectă actualitatea ieșeană, în condițiile în care Mazilu C. este preocupat mai mult să urmărească, să spioneze, să hărțuiască și să amenințe persoanele care nu răspund șantajului sau care, din diverse motive, nu sunt pe placul finanțatorilor și stăpânilor săi. De altfel, mai ales că Mazilu C. pozează mereu în apărător al legii, organele în drept ar putea găsi timp să cerceteze modul în care sunt alimentate conturile sale – spre a nu mai vorbi de sumele încasate cash – de pe urma „colaborării” cu diverse persoane și chiar instituții din județul Iași.

Cea mai recentă plângere pentru hărțuire, pe care am înaintat-o împotriva lui Mazilu C. după evenimentele din această vară, este motivată de faptul că acesta mă urmărește peste tot în perimetrul de desfășurare a activității mele, care include atât zone uzuale pentru avocați, cât și puncte importante pentru viața mea personală.Cu ocazia perchezițiilor efectuate la sediul cabinetului meu de avocat (care coincide cu domiciliul meu), la sfârșitul lui iulie, a petrecut nu mai puțin de două zile „lipit” de gard, urmărindu-mă. Pe grupuri locale de social media s-a lăudat că mă va doborî, iar în anumite momente, în spațiul public, se apropie de mine și mă amenință.

Amenințarea este o infracțiune gravă, pedepsită aspru de lege, dar aceasta nu pare să-l descurajeze pe Mazilu C., care își permite să-l contacteze pe fostul meu soț și să profereze amenințări împotriva mea, pozând cu nerușinare în victimă a unei campanii de imagine pe care eu aș fi declanșat-o împotriva lui. Am toate motivele să resimt o stare de nesiguranță pentru că în trecut acest individ a avut manifestări violente – ele pot fi confirmate de foști colegi de muncă – iar în cazul meu adversitatea lui a depășit demult pragul obsesiei. Știu că atât eu cât și familia mea sau domiciliul meu au făcut obiectul a sute de fotografii, ceea ce nu poate sugera altceva decât o serioasă afecțiune psihică a lui Mazilu C.

Tot în această zonă trebuie încadrată și mania de a mă spiona, de a contacta și de face presiuni asupra colaboratorilor mei să-i livreze informații, de a inventa – fără niciun fel de probe – scenarii prin care eu aș încălca legea în activitatea mea profesională ș.a.m.d. Sunt practici care nu datează de ieri sau de azi, ci de peste cinci ani, iar justiția nu a fost suficient de fermă în a le descuraja, în a-mi proteja reputația, așa cum trebuie protejată reputația tuturor ieșenilor atacați neprincipal de acest pseudojurnalist, și în a-mi proteja viața profesională și personală, afectate de obsesiile acestui personaj.

Îl pot asigura, însă, așa cum îi asigur pe toți cititorii de bună credință ai acestui text, că eu nu voi ceda în fața intimidării și șantajului, nici măcar atunci când sunt întreprinse prin intermediul presei. În același timp, rămân la dispoziția tuturor jurnaliștilor onești, care doresc să-și informeze publicul într-o manieră corectă.

1.5 2 votes
Article Rating


SURSĂwww.porosnicugianina.ro
Articolul precedentO dată vede nașul…*** finului! Saga veseliei permanente a finului lui Don Costelo, Sorinache cel voios.
Articolul următorComuna Holboca va avea un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în valoare de peste 700.000 euro prin PNRR
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments