Mărturiile oamenilor care s-au luptat în justiție pentru a-și recupera casele de la Iohannis: Soacra lui ne amenința că ne dă afară

0
53

Atunci când Klaus Iohannis era primar al Sibiului și privea lumea de sus, de la balconul său, nu-și închipuia că va pierde lupta în justiție pentru casele pentru care a încasat chirie și va fi îngenuncheat. Au fost însă câțiva oameni care s-au luptat cu disperare cu familia Iohannis și ceilalți acoliți ai lor. Chiar și mai bine de douăzeci de ani.

Știau că dacă vor pierde războiul, vor fi aruncați în stradă din apartamentele pe care le cumpăraseră cu acte-n regulă. Ilie Crețu are acum 75 de ani și împreună cu fiica s-au apucat să renoveze locuința de pe strada Magheru. El a explicat cum s-a pus la cale acest tun imobiliar de proporții.

„Soacra lui Iohannis a fost slujnică la fostul proprietar care a stat aici. Stătea în camera de aiciea

Aici a stat cu soțul. Era o verandă de sticlă acolo era bucătăria și proprietarul stătea dincolo. Când au fost problemele cu astea ea știa că o fost aiciea cu proprietarul. Știa că nu are pe nimeni. Ea și-a făcut testament și acte și tot”, spune Ilie Crețu.

Fiica acestuia își amintește calvarul prin care a trecut familia care știa că nu are de partea sa decât dreptatea.

„De 25 de ani. E o perioadă foarte lungă și mă bucur că am rezistat psihic prin câte s-au trecut.

Foarte greu a fost. Chiar la început a fost un șoc pentru că nu avea nicio dovadă că este în drept și, totuși, niște oameni în vârstă să-i scoți din căsile lor mi se pare”, spune Giurgiu Maria, fiica acestuia.

Georgeta Lazurcă, soacra lui Iohannis, i-ar fi amenințat

Au rezistat în condițiile în care erau în permanență amenințați și, culmea, chiar de Georgeta Lazurcă, soacra primarului de atunci al Sibiului.

„Când venea la biserică discuta. Când a venit revoluția și i-a băgat actele zicea vedeți că vă dau pe toți afară

Da, da, vă dau pe toți afară, așa a zis (n.r. sacra lui Iohannis)”, mai spune Ilie Crețu.

 

Un război psihologic permanent în care li se spunea că nu au nicio șansă de victorie în fața preaputernicului Klaus Iohannis.

„Au avut în spate mulți. Că am plecat de la Poliție cu niște declarații. Ăla care a făcut declarațiile zice – ‘Domnule, știți cu cine vă luptați? cu morile de vânt.’ Ce să facem? Era o personalitate susținută de mulți.

Numai Dumnezeu credeam că mai are puterea să mai facă ceva”, a mai mărturisit Ilie Crețu.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIon Iliescu spune că a discutat cu ChatGPT și „nu prea are simțul umorului”: Am văzut multă inteligență artificială la viața mea
Articolul următorIncepe procesul disciplinar al judecatoarei Iuliana Garabet de la Judecatoria Iasi: “A evacuat sala fara o justificare si a procedat la solutionarea cauzelor fara accesul partilor si al avocatilor… A amenintat verbal si in scris grefierii… A dispus anularea tuturor cererilor de chemare in judecata, motivand necesitatea infiintarii unui Parchet de Justitie al Uniunii Europene la Iasi”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments