Cât ar trebui să cântărească o porție ideală de ovăz la micul dejun pentru beneficii maxime? Cantitățile mari pot duce la îngrășare

0
5

Ovăzul este promovat puternic ca una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru micul dejun. Deși este foarte nutritiv, acest aliment trebuie consumat cu moderație. Înțelegerea dimensiunilor porțiilor este esențială pentru maximizarea beneficiilor sale, scrie dieteticianul Joanna Foley pe site-ul companiei GoodRx. Aceasta este o platformă online și o aplicație mobilă din Statele Unite care ajută utilizatorii să găsească cele mai mici prețuri pentru medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

Potrivit sursei citate, pentru adulți, porția standard este de o jumătate de cană de ovăz uscat, care produce, prin fierbere, aproximativ o cană de terci de ovăz. Această porție furnizează aproximativ 150 kcal, 5 grame de proteine și 4 grame de fibre, împreună cu minerale importante precum fierul. Copiii trebuie să consume de obicei un sfert de cană de ovăz uscat, iar adolescenții pot mânca aceeași porție ca adulții, în funcție de apetit.

Potrivit USDA, o cană de ovăz include aproximativ 80 de grame de ovăz. Asta înseamnă că porția pentru un adult este de 40 de grame. Poate părea puțin, dar ovăzul poate fi consumat amestecat cu iaurt sau sana, peste care pot fi adăugate fructe de pădure, câteva nuci/semințe sau felii de banane.

Beneficiile pentru sănătate ale ovăzului sunt atribuite în principal conținutului său ridicat de fibre, care sprijină sănătatea inimii, ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și promovează o digestie mai bună. Fibrele pot reduce colesterolul și tensiunea arterială, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă. Ovăzul este, de asemenea, prebiotic, hrănind bacteriile intestinale bune și ajutând la mișcări intestinale regulate. Pentru cei care țin cont de greutate, fibrele ajută la menținerea senzației de sațietate, reducând nevoia de a lua gustări.

În ciuda beneficiilor fulgilor de ovăz, este esențial să monitorizați mărimea porțiilor și să fiți atenți la ce se adaugă. Ingrediente precum zahărul și smântâna pot diminua valoarea sa pentru sănătate, în timp ce fructele, nucile și semințele sporesc nutriția.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentApare un nou cartier de blocuri în comuna Rediu. Zona este în plină extindere
Articolul următorInterlopul Anaser Duduianu, care le fura banii americanilor, condamnat în SUA. Legătura cu „Rechinu”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments