Weekend dedicat tradițiilor, la Palas: Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova” și meșteșugari din toate colțurile țării

0
16

O nouă ediție a Festivalului folcloric internațional „Trandafir de la Moldova” va aduce pe scena din Amfiteatrul Palas moștenirea culturală păstrată de generații și făcută cunoscută de ansambluri venite din Vrancea, Suceava, Teleorman și Republica Moldova. Iar „Târgul de Zilele Iașului” te așteaptă cu bunătăți, dar și cu obiecte de artizanat, la intrarea dinspre Palatul Culturii.  

 

Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”, un eveniment cu tradiție pentru Iași, are loc sâmbătă și duminică, începând cu ora 14.00, în Amfiteatrul Palas. Aici, ansambluri folclorice din Republica Moldova și România vor urca pe scenă și vor prezenta o varietate de momente artistice tradiționale. Ansamblul „Datina” din Republica Moldova, Ansamblul „Chipărușul” din Vrancea, Ansamblul de dansuri „Orpheas” al Comunității grecești din Iași, Ansamblul profesionist de cântece și dansuri „Burnasul” din Teleorman, dar și multe alte ansambluri cunoscute din Iași îi așteaptă pe iubitorii de folclor în cele două zile, la Palas. Intrarea este gratuită.

 

Toamna vine la Palas și cu un eveniment dedicat meșteșugurilor din zona Moldovei, oferind vizitatorilor prilejul să descopere o varietate de produse culinare, dar și obiecte realizate manual. În perioada 3-15 octombrie 2024, „Târgul de Zilele Iașului” reunește, ca în fiecare an, producători locali și meșteri populari, care vor aduce mai aproape de ieșeni, dar și de cei care vin din toate colțurile țării, specificul local al zonei din care provin, prezentând, cu această ocazie, semnificația simbolică a fiecărui produs în parte și povestea păstrării tradiției din generație în generație.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments