Statul nu poate stopa campaniile agresive de marketing ale videochat-urilor, in apropierea universitatilor si in campusuri

0
18

A inceput anul universitar iar in apropierea campusurilor universitare dar si a institutiilor de invatamant superior isi vor face aparitia masinile de lux inscriptionate cu anunturi de angajare in saloanele de videochat.

Tinerele sunt ademenite cu castiguri mari iar unele dintre ele sunt dispuse sa accepte aceste compromisuri pentru un castig in plus.

Intr-o interpelare, deputatul Iulian Alexandru Badea a solicitat Guvernului adoptarea unui act normativ care să interzică publicitatea agresivă a saloanelor de videochat în proximitatea unităților de învățământ iar Ministerului Educatiei derularea unui program national, pentru combaterea fenomenului.

„Vă rog să îmi transmiteți dacă instituția pe care o coordonați a dezvoltat un Program național care să gestioneze situația tinerilor care aleg locurile de muncă din saloanele de videochat, dacă aceștia pot primi consiliere psihologică la școală, iar dacă există aceste beneficii pentru elevi și studenți, vă rog să îmi transmiteți o listă a cazurilor depistate sau semnalate de către părinți sau profesori și tratate la nivelul fiecărui județ”, a solicitat deputatul Ministerului Educatiei.

Intr-un raspuns al secretarului de stat, Gigel Paraschiv, acesta a precizat ca legislatia in vigoare nu permite acest lucru si doar universitatile pot sa puna capat acestor practici.

“Autonomia universitara este garantata de Constitutia Romaniei sa isi stabileasca misiunea proprie, strategia institutionala, structura, activitatile, organizarea si functionarea proprie…Aspectele fundamentale ale autonomiei universitare se exprima in carta universitara aprobata de senatul universitar si avizata de Ministerul Educatiei pentru conformitate cu legislatia in vigoare”, a precizat Ministerul Educatiei intr-un raspuns.

In continuare, studiourile de videochat au devenit active, o data cu inceperea anului universitar si unele chiar descriu, pe paginile de prezentare, “oportunitatile” de care dispun tinerele daca aleg aceasta meserie.

Studentele care practică videochat aleg acest domeniu datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Majoritatea finalizează facultatea și își asigură un viitor strălucit datorită banilor cîștigați cu ajutorul acestui job simplu, flexibil și foarte avantajos. Iată care sunt toate motivele pentru care jobul de model de videochat este o alegere ideală pentru studente și de ce ar trebui să îl alegi și tu: flexibilitatea orarului, venituri suplimentare, posibilitatea de a economisi, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si increderea in sine, invatarea si imbunatatirea limbii engleze”, mentioneaza un studio de videochat.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments