Publicul este așteptat în grădina Palas pentru spectacole teatrale inedite cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, și cu peste 200 de experimente interactive, la Science Festival

0
14

Trupe artistice din țară, dar și din Argentina, Polonia sau Italia vin la Palas cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, pentru a celebra teatrul universal, creativitatea artistică și diversitatea culturală. Tot în weekend, Science Festival transformă grădina Palas într-un imens laborator în aer liber pentru târgul de științe.  

 

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, organizat de Teatrul „Luceafărul”, aduce în grădina Palas o selecție de reprezentații teatrale, ce variază de la adaptări moderne, cu subiecte ancorate în realitatea contemporană, până la piese inspirate din mitologie și folclor. Trupe de teatru din țară și invitați speciali din Polonia, Argentina și Italia vor aduce împreună public de toate vârstele, reuniți sub inițiativa de a forma o comunitate a pasionaților de teatru. Vineri și sâmbătă (4 și 5 octombrie 2024), începând cu ora 17:00spectacolele „Cărbunarii” și „Slum Dunk” te vor purta într-o lume a realității cotidiene și a ludicului, iar luni și miercuri, începând cu ora 18:00, „Carul lui Thespis” și „Zâna florilor” transpun auditoriul înr-un univers fantastic.

 

Târgul de Științe organizat de Romanian Science Festival te invită sâmbătă, între orele 10:00 și 16:00, în grădina Palas, să observi 200 de experimente interactive, într-o atmosferă plină de energie și curiozitate, alături de o echipă impresionantă de peste 500 de elevi, studenți și specialiști. Domeniile prezentate vor include robotică, inteligență artificială, medicină, chimie, fizică, biologie, astronomie, neuroștiință, inginerie și sustenabilitate, oferind o oportunitate unică de a interacționa cu știința într-un mod captivant și educativ.

 

Romanian Science Festival este o inițiativă care s-a născut din dorința de a implica cercetătorii şi studenții români din diaspora academică în sistemul de educație din România, cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele științifice.

 

Departament PR  
W: www.palasiasi.ro
E: [email protected]

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments