Studentii UMF Iasi – printre finalistii primului Hackathon de Nefrologie din România

0
8

Au fost anunțate cele trei echipe finaliste ale Hackathonului dedicat nefrologiei – NefroHackathon, organizat de Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. „Acesta este primul Hackathon de Nefrologie din România, un proiect al CTT MAVIS, care a reunit, începând din februarie, studenți și profesioniști pasionați de sănătatea rinichilor, oferindu-le o oportunitate de a crea soluții inovatoare cu un impact semnificativ în acest domeniu. Pe parcursul competiției, au fost organizate ateliere de lucru, unde participanții și-au putut valida ideile prin interacțiuni cu experți din domeniul medical”, a declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor, coordonator CTT Mavis.

Printre cele trei echipe se numără NefroLife, care propune un concept inovator de nanodializor pentru dializă, utilizând nanoboți.

Echipa CEMEX, în colaborare cu Institutul „Petru Poni”, a dezvoltat un dispozitiv de plasmafareză miniatural și un sistem pentru schimbul terapeutic de plasmă, testat pe modele de rozătoare mici.

O altă echipă, Nephro-N, formată din studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Politehnica București și Universitatea din Loughborough, Marea Britanie, propune o aplicație web care, prin calculul macronutrienților și micronutrienților, va genera o dietă personalizată în funcție de profilul biologic al fiecărui pacient cu boală cronică de rinichi, folosind software de inteligență artificială și machine learning.

Studenții finaliști își vor prezenta ideile inovatoare în cadrul Congresului Național de Nefrologie, Ediția a XIII-a, organizat de Societatea Română de Nefrologie, în perioada 10-12 octombrie, la Cluj-Napoca.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments