Autostrada A8: Al patrulea lot montan intra in licitatie

0
13

Astăzi a fost transmisă către Agenția Națională pentru Achiziții Publice ANAP documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția celui de-al patrulea lot aferent sectiunii montane Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii A8, respectiv lotul 1D Joseni – Ditrau.

Contractul prevede proiectarea și execuția a:

-14,40 km lungime traseu

-21 pasaje și ecoducte

-nod rutier la Joseni

-spațiu de servicii tip S1

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar durata contractului va fi de 34 luni, din care 10 luni pentru etapa de proiectare și 24 luni pentru etapa de execuție.

Acesta este cel de-al patrulea lot aferent acestei secțiuni montane lansat în procedura de licitație, după ce în primăvara acestui an au fost lansate și Lotul 1B Miercurea Nirajului – Sărățeni și Lot 2C Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), pentru care au fost deja oferte depuse, iar săptămâna trecută a fost transmisă la ANAP documentația pentru Lotul 1C Sărățeni – Joseni.

Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni montane II se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț, iar unitățile administrativ-teritoriale tranzitate sunt: Miercurea Nirajului, Măgherani, Chibed, Sovata, Sărățeni, Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău, Tulghes, Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vânători-Neamț.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments