Incident tragic în Iași: Un bărbat a fost împușcat mortal în timpul unei partide de vânătoare

0
29

La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 20:50, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a fost informat prin apelul de urgență 112 despre un incident în care un bărbat ar fi fost împușcat cu o armă de vânătoare. Polițiștii au intervenit rapid la locul faptei, iar din primele investigații a reieșit că un bărbat de 45 de ani, în timpul unei partide de vânătoare autorizate în comuna Popești, județul Iași, a împușcat accidental un alt bărbat de 53 de ani, participant la aceeași vânătoare, provocându-i decesul.

Verificările ulterioare au confirmat că ambii bărbați erau deținători legali de arme și muniții letale de vânătoare și aveau calitatea de vânători cu drepturi depline. Activitatea de vânătoare s-a desfășurat conform unei autorizații colective, având ca țintă specia vulpe. În acest caz, se efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc incidentul, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Echipajul SMURD a ajuns la fața locului, întâlnind o mașină care transporta victima în portbagaj, cu semne de vărsături semnificative care indicau probleme respiratorii. S-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, dar din păcate, victima a intrat în asistolie refractară. Aceasta prezenta o plagă hemitorace drept de aproximativ 10-12 mm, din care ieșea sânge și țesut pulmonar la fiecare ventilație. A fost montat un dren toracic drept pentru evacuarea sângelui. O altă leziune, tot de aproximativ 10 mm, a fost identificată în hemitoracele drept posterior, posibil poarta de ieșire a glonțului.

Conform informațiilor obținute de la criminaliști și martori, victima a fost împușcată cu un glonț de la o distanță mică. Eforturile de resuscitare nu au avut succes, iar decesul a fost declarat la fața locului.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments