FBI si-a infiintat propria companie cripto falsa pentru a prinde infractori de pe piata criptomonedelor

0
12

Procuratura SUA pentru Districtul Massachusetts acuza 18 persoane si organizatii ca sunt implicate in fraude pe piata criptomonedelor. Un comunicat de presa arata ca patru persoane au pledat deja vinovate, relateaza Der Spiegel.

Se vorbeste despre arestari in statul american Texas, Marea Britanie si Portugalia, precum si despre fonduri cripto confiscate cu o valoare de peste 25 de milioane de dolari. Parchetul mai subliniaza ca mai multi boti de tranzactionare utilizati pentru tranzactii false au fost opriti.

Prin mutarea lor, anchetatorii americani vor sa trimita un semnal impotriva tranzactiilor ilegale de pe aceasta piata. Infractorii folosesc volume de tranzactionare generate artificial pentru a incerca sa stimuleze activitatea utilizatorilor in jurul criptomonedelor sau criptotoken-urilor in care ei insisi au investit. Daca strainii considera ca e profitabil avand in vedere cresterea preturilor, investesc, iar manipulatorii isi vand din nou actiunile sau o mare parte din ele pentru a obtine profituri.

Aproape intamplator, procuratura mentioneaza in comunicatul sau de presa ca si compania proprie a FBI de criptomonede a jucat un rol in investigatiile care au dus la arestari.

„FBI a facut pasul fara precedent de a-si crea propriul token si o companie de criptomoneda pentru a identifica si a aduce in fata justitiei acesti suspectati fraudatori”, a declarat un reprezentant al diviziei Boston a agentiei de investigatii.

Se pare ca FBI si-a folosit proiectele false pentru a afla mai multe despre actiunile suspectilor prin discutii cu acestia.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments