Nicusor Dan s-a intors cu buldozere in Piata Unirii pentru a darama gardurile lui Baluta (PSD): „Aceste garduri vor disparea pentru ca Romania e un stat de drept”. Prefectul PSD sare in ajutorul lui Baluta

0
11

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a revenit luni seara in Piata Unirii insotit de buldozere pentru a inlatura gardurile instalate de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Baluta.

UPDATE Prefectul Capitalei Mihai Toader, numit de PSD, a venit la fata loculu ipentru a-l sustine pe Baluta. El a pretins ca dispozitia lui Nicusor Dan a fost emisa „pe picior”.

„Eu, totusi, consider ca s-a ajuns mult prea departe cu aceste actiuni. Suntem in 2024, nu mai putem baga buldozerele. Nu am intalnit asa ceva in administratia locala. In situatia de fata se va pronunta instanta. Voi ataca dispozitia primarului general de demolare si circul cu buldozere, politii locale. Ma duc acum la birou si atac dispozitia pentru ca e nelegala. Exista o autorizatie de constructie pentru aceasta lucrare”, a spus prefectul Capitalei.

Politia Capitalei a anuntat deschiderea unui dosar penal.

„Cu privire la informatiile vehiculate in spatiul public, referitoare la vatamarea unor persoane, in zona Unirii din municipiul Bucuresti, Serviciul de Informare si Relatii Publice, din cadrul Politiei Capitalei, este abilitat sa comunice urmatoarele:

Avand in vedere sesizarea, politistii Serviciului de Politie pentru Centrul Vechi au codus conducatorul vehiculului la sediu si au intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere si lovire sau alte violente, in cadrul caruia se vor efectua cercetari, sub coordonarea unitatii de parchet.

La fata locului au intervenit si echipaje de prim-ajutor, care au acordat celor doua victime ingrijiri medicale de specialitate.

In continuare, la fata locului, raman echipaje de politistii si jadarmi, pentru dispunerea masurilor din competenta”.

Politisti locali de la Sectorul 4 s-au pus in fata buldozerelor. La fata locului se afla si zeci de jandarmi, precum si politisti.

„Aceste garduri vor disparea, pentru ca Romania e un stat de drept”, a declarat Nicusor Dan.

„Toate aceste lucruri se intampla pentru ca avem niste institutii, precum Politia Nationala, care nu sunt in stare sa transeze. Aceste garduri vor disparea”, a precuzat Nicusor Dan.

„Am emis o dispozitie prin care am dispus ca Politia Locala Municipala sa desfiinteze constructiile ilegale de pe terenul nostru. Am inaintat acesta dispozitie constructorului, nu vrea sa demoleze. Daca Politia Locala este impiedicata, am cerut sprijinul Politiei nationale. Aceasta constructie nu se va face fara autorizatie legala”, a declarat Nicusor Dan.

”E un abuz sa dati dispozitie in zona protejata. Nu aveti competenta”, a strigat un angajat al Primariei Sectorului 4.

„Eu nu-mi inchipuiam ca nu vom reusi. Vom veni cu alt plan, pana la urma aceste garduri vor fi date jos”, a adaugat Nicusor Dan.

Politia Capitalei anunta ca nu are atributia de a muta gardurile santierului pentru Planseul Unirii sau de a stabili cui apartine terenul respectiv. „Stat fara institutii ale ordinii”, a comentat aceasta situatie un fost consilier prezidential.

Institutia abilitata in a decide titlul de proprietate este instanta civila, reiese dintr-un comunicat transmis luni de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

„La sediul Serviciului de Politie pentru Centrul Vechi s-au prezentat atat primarul general al Capitalei, impreuna cu doi reprezentanti ai Primariei Generale, cat si un reprezentant al Primariei Sectorului 4, care au depus documente cu privire la litigiul in cauza, insa au refuzat sa depuna vreo sesizare cu privire la savarsirea vreunei infractiuni. De asemenea, mentionam faptul ca Politia Capitalei nu are atributii de a ‘muta gardurile’, ori de a decide ‘cine este proprietar’, asa cum a solicitat verbal Primarul General al Capitalei. Precizam faptul ca ambele parti implicate au depus prin reprezentanti inscrisuri, care urmeaza a fi analizate in conditiile legii, iar, raportat la particularitatile cauzei prezente, institutia abilitata in a decide titlul de proprietate este instanta civila”, transmite sursa citata.

Politistii continua verificarile, cu respectarea cadrului legal incident, pentru clarificarea situatiei, se mai arata in comunicat.

Lucrarile de reconstructie la Planseul Unirii au inceput, luni, dupa ce Primaria Sectorului 3 a emis autorizatia de construire, a anuntat edilul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a insotit luni, in jurul orei pranzului, o echipa a Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, pentru a demonta gardurile care imprejmuiesc organizarea de santier. Potrivit acestuia, autorizatia de construire obtinuta de Primaria Sectorului 4 pentru lucrari la Planseul Unirii prezinta „multiple elemente de nelegalitate”.

In momentul in care politistii locali ai Municipiului Bucuresti au dorit sa indeparteze gardurile, au fost opriti de politisti locali de la Sectorul 4.

Ulterior, Nicusor Dan si reprezentantii Politiei Locale s-au deplasat la o sectie a Politiei Nationale, pentru a transa chestiunea lucrarilor de la Planseul Unirii. La iesirea din sectia de politie, Nicusor Dan a spus ca reprezentantii Politiei Nationale nu au ajuns deocamdata la o concluzie.

„Mi se pare, in orice caz, iresponsabil ca Politia Nationala sa nu fie in stare sa ia o decizie pe baza de argumente. Am stat degeaba, eu crezand ca am venit aici ca sa rezolv o situatie. Fiecare dintre parti, noi si Primaria Sectorului 4, am venit cu documente care sa ateste dreptul de administrare pe terenul acela si Politia Nationala nu a fost in stare sa ia nicio concluzie. Ne-a multumit, a mai inchis un dosar cu sina si am plecat acasa”, a aratat edilul general, intr-o declaratie acordata presei.

Sebastian Lazaroiu: „Vedeti un stat fara institutii ale ordinii”

„Daca va uitati la televizor acum, vedeti un stat fara institutii ale ordinii.

Nu l-am votat pe Nicusor Dan si nici nu cred ca are treaba la Primaria Generala omul asta. Dar povestea cu planseul de la Piata Unirii mi s-a parut intotdeauna cusuta cu ata alba. Si cred ca Nicusor are motive sa fie suspicios. Nu mi-e clar ce miza are acolo protejatul lui Ciolacu, Baluta. O fi vorba de bani de campanie, de mafiile mufate la bugete, de o provocare electorala cu bataie lunga, habar n-am. Dar urgenta pe care o tot invoca primarul de sector pare un banc (saptamana trecuta renuntase la lucrari, brusc, acum isi apara santierul cu gealatii).

Intuitia imi spune ca PSD fabrica un pretext pentru a reglementa (dupa alegeri, fireste) o viitoare administrare a Capitalei in care Primarul General (totusi votat de bucuresteni) sa aiba un rol decorativ.

La fel ca la abuzul comis de Ciolacu si echipa de zgomote cu mana CCR, PSD tropaie de nerabdare sa inhate toata puterea in stat si sa faca legea de sus pana jos in avantajul clientelei”, a transmis Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments