Grădina Botanică „Anastasie Fătu” vă așteaptă la cea de-a 48-a ediție a expoziției „Flori de toamnă”

0
22

Expoziția „Flori de toamnă” va deschide cea de-a 48-a ediție în Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași, un eveniment cu tradiție bine înrădăcinată.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire sute de soiuri de crizanteme, tufănele și alte plante decorative specifice sezonului, ceea ce transformă Grădina Botanică din Iași într-o destinație deosebită în peisajul grădinilor botanice din România.

Această expoziție a fost inițiată în 1976 și, în prezent, ajunge la a XLVIII-a ediție. În cadrul expoziției vor fi prezentate colecții reprezentative de specii și soiuri de crizanteme și dumitrițe, varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum și mostre de fructe și semințe din specii de plante indigene și exotice cultivate în diverse secții ale Grădinii Botanice.

În plus, vor fi expuse forme topiare realizate din materiale naturale. Toate standurile sunt organizate de echipa Grădinii Botanice, folosind material vegetal din secțiile exterioare, terenuri experimentale, sere și solarii. În 2024, expoziția „Flori de toamnă” va explora tema „Alegorii vegetale”, evidențiind importanța de a descoperi diversitatea și frumusețea plantelor pentru vizitatori și artiști.

O altă atracție deosebită este vasta colecție de ardei ornamentali, care include peste 100 de soiuri. Aceste plante nu doar că sunt atrăgătoare din punct de vedere vizual, dar dispun și de proprietăți terapeutice datorită prezenței capsaicinei, o substanță care le oferă un gust picant.

În plus, vor fi expuse și specii sălbatice de ardei, considerate strămoșii soiurilor cultivate in prezent. De asemenea, evenimentul va cuprinde expoziții de insecte și păsări, realizate din materiale provenite din Grădina Botanică, continuând astfel tradiția din anul anterior.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments