Hale și birouri între parcurile industriale din Iași. Cine sunt investitorii?

0
16

Zona cuprinsă între Antibiotice și Lețcani se profilează din ce mai mult drept cel mai puternic pol industrial al județului. Pariul Primăriei Miroslava pe cele două parcuri industriale a atras investitori în zonă care au început să cumpere terenuri în vecinătate și să inițieze proiecte, conform apix.

Cele două firme au planuri în comun. O dovadă în acest sens este faptul că încă din iulie 2023, un proiect comun al acestora a fost autorizat pentru „amenajarea unui drum acces auto și pietonal pentru conectarea unor terenuri cu varianta ocolitoare la nivelul sensului giratoriu de la intersecția cu str. Basarabia (Brătuleni)”. Investiția de 1,5 milioane lei a fost asumată de ambele firme, iar proiectul constă, evident, în racordul proprietăților la centura Iașului.

În iunie 2024, Printco a obținut o primă autorizație de construire pentru realizarea unui complex industrial, iar, în prezent, este în proces de a primi un nou aviz întrucât a realizat unele modificări. „Construire hală de producție și depozitare, spații birouri, amenajare platforme și căi de circulație în incintă, rezervă incendiu, împrejmuire, racord utilități, organizare de șantier”, este obiectul actualizat al proiectului. Conform informațiilor APIX.ro, investiția Printco se va ridica la circa 25 milioane lei.

Printco este una dintre cele mai cunoscute companii din Iași, cu o vechime de aproape 30 de ani. Anul trecut, la fel ca în 2022, cifra de afaceri a companiei deținute de Diana Mocanu a trecut pragul de 40 milioane lei, în condițiile unui profit de 6,5 milioane lei și peste 100 de angajați. Firma a deschis tipografia în anul 1997, iar, în prezent, oferă o gamă variată de servicii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments