Un adolescent din Nepal a devenit cea mai tanara persoana care a urcat pe 14 dintre cele mai inalte varfuri din lume

0
7

Un adolescent din Nepal a devenit cea mai tanara persoana care a urcat pe 14 dintre cele mai inalte varfuri din lume. Nima Rinji Sherpa a devenit cea mai tânără persoană care a urcat pe toate cele 14 dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii, dar alpinistul nepalez în vârstă de 18 ani se pregătește deja pentru următoarea sa mare ispravă.

Un adolescent din Nepal a devenit cea mai tanara persoana care a urcat pe 14 dintre cele mai inalte varfuri din lume

Nima a spus că se odihnește câteva săptămâni înainte de a se pregăti să urce pe al optulea cel mai înalt munte din lume, Manaslu, împreună cu alpinista italian Simone Moro.

„Asta înseamnă că urcăm un munte de 8.000 de metri în timpul iernii… Nu există frânghii fixe pentru noi, nu avem oxigen (suplimentar) pentru noi, nu există sprijin pentru noi. Deci, este ca o rezistență umană pură…Nu s-a făcut niciodată în istoria alpinismului”, a declarat Nima pentru CNN.

După aceea, „Mă voi odihni puțin”, a râs Nima.

Pe 9 octombrie, Nima a ajuns în vârful Shishapangma de 8.027 de metri împreună cu partenerul său Pasang Nurbu Sherpa. Pentru Nima, a fost finala celor „opt mii”, cele 14 vârfuri recunoscute de Federația Internațională de Alpinism.

Descriind momentul atingerii vârfului final drept „bucurie pură”, Nima a spus că motivația lui vine de la familia sa, dintre care mulți sunt alpiniști renumiți.

Tatăl său, Tashi Lakpa Sherpa, a urcat pe Everest de nouă ori, iar la vârsta de 19 ani a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns pe vârf fără oxigen îmbuteliat. Unchiul său, Mingma Sherpa, a devenit primul alpinist din Asia de Sud care a atins cele 14 vârfuri în 2011.

„Unchii mei și tatăl meu, au mult mai mult succes decât aș fi eu vreodată, deoarece au venit dintr-un sat foarte mic. Chiar și să visez la acest succes, pentru ei a fost foarte greu”, a spus Nima. „Am privilegiul pe care ei nu l-au avut.

Etnicii șerpași din Nepal au trăit la altitudinile mari din Himalaya de generații și au servit de mult timp ca ghizi și hamali, a căror experiență locală a fost de neprețuit pentru străinii care încearcă să urce în zonă.

Numele lor a devenit sinonim cu alpinismul. Șerpașii sunt cel mai adesea coloana vertebrală a expedițiilor internaționale de alpinism, transportând echipamente grele și provizii în sus pe munți și ghidând oamenii către vârfuri de mare altitudine în condiții periculoase.

În ciuda realizării sale record, urcarile lui Nima nu au atras sponsori de renume și s-a bazat pe compania 14 Peaks Expedition a tatălui său pentru fonduri și sprijin logistic.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments