Fanfaronii de la PNL Iași: risipă de bani publici, multă gargară electorală, zero proiecte pentru ieșeni (P)

0
27

Liderul social-democrat Bogdan Cojocaru consideră că actuala administrație județeană penelistă se rezumă doar la promisiuni deșarte făcute către ieșeni, în vreme ce, în alte zone din țară, comparabile ca mărime cu județul nostru, se fac investiții consistente în zona de infrastructură rutieră.

„Un adevăr limpede ca lumina zilei: administrația PNL de la Iași, mediocră de la un capăt la celălalt și incapabilă pe toată linia. Costel Alexe, penalul președinte al Consiliului Județean Iași, atât mai poate: să contracteze un împrumut de 28 milioane de euro pentru a realiza ceva ce putea fi făcut și mai demult și fără bani de restituit: lărgirea la patru benzi a tronsonului rutier Capăt CUG – Centură și un drum alternativ către Aeroport.

1) De 3-4 ani, liberalii vorbesc despre aceste proiecte care parcă nu mai încep niciodată. Investițiile aveau și au o urgență de grad ridicat pentru că ar descongestiona traficul rutier pe axa sud-centru a Iașului, un trafic sufocant din cauza căruia zeci de mii de ieșeni sunt zilnic cu nervii întinși la maxim;

2) Alexe îndatorează Iașul pe când șefii multor administrații din țară folosesc cu înțelepciune banii „gratis”: fonduri nerambursabile guvernamentale și europene. Peste tot s-au construit șosele ocolitoare, drumuri de legătură, stadioane și săli polivalente, numai la Iași nu.

Penalul Costel Alexe a avut un mandat de 4 ani numai cu gargară electorală, apoi a decis să împrumute 28 milioane de euro pentru câțiva kilometri de drum. Care, într-un scenariu optimist, ar putea fi realizați în următorii 4 ani. Aceasta este cea mai clară definiție a incompetenței.

În mod absolut sfidător față de toți ieșenii, Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, supranumit și „Deputatul Zero”, îl mângâie pe creștet pe Alexe. Și-i validează acestuia alianța penalo-extremistă de la Consiliul Județean dintre PNL și AUR. Muraru este nașul de botez al celei mai toxice combinații politice.

Precizare importantă: consilierii județeni ai PSD au votat în favoarea contractării creditului propus de Alexe. Dintr-un simplu motiv: ieșenii au nevoie de infrastructură rutieră modernizată.

Dar Alexe rămâne un incapabil și-un incompetent, nu știe să atragă fonduri nerambursabile, ci se împrumută, că doar nu plătește el dobânzi, comisioane și rate bancare, ci tot pe spinarea ieșenilor cade această povară.

Iar Deputatul Zero Muraru, ca șef de filială, e complice și responsabil de toate frânele puse dezvoltării județului de către protejații săi penali.” a declarat Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments