Peter Paul Rubens expus pe simezele Galeriei de Arta Europeana Iasi

0
11

Galeria de Arta Europeana de la Palatul Culturii din Iasi este deschisa pentru public. Iubitorii de pictura si arta pot admira peste 80 de opere ale artistilor din mai multe tari din Europa. Este pentru prima data cand la Iasi sunt expuse opere de o atat de mare valoare culturala si istorica.

Cei care nu au reusit sa vada picturile unor artisti cunoscuti la nivel mondial precum Peter Paul Rubens sau Antoon van Dyck au posibilitatea la Palatul Culturii din Iasi unde a fost deschisa Galeria de Arta Europeana.  În cele cinci săli ale galeriei, vizitatorii pot admira o selecție semnificativă din această colecție, care etalează într-un concept actual, prin piese de mare rafinament și performanță tehnică, arta din Italia, Franța, Spania, Olanda, Austria, Cehia, Germania, Rusia și Polonia. Expoziția cu caracter permanent cuprinde optzeci și patru de opere, panotate după criteriul școlilor naționale.

Andrei Apreotesei, Manager Complex Muzeal Moldova

„Fie ca vorbim de Rubens, fie ca vorbim de Van Dyck sunt lucrari de o valoare inestimabila, sunt lucrari ce fac parte din prima pinacoteca a Principatelor Romane infiintata acum 164 de ani la Iasi de ca tre Alexandru Ioan Cuza, Gheorghe Asachi si alti oameni luminati”

Pe langa faptul ca unele dateaza de sute de ani, Complexul National Muzeal Moldova a reusit sa redea viata operelor de arta.

Andrei Apreotesei, Manager Complex Muzeal Moldova

„Vorbim de 12 tablouri cumparate de Scarlat Varnav de la Paris de la licitatie, de la un conte francez si in jurul acestor 12 tablouri s-au construit si s-au alcatuit toate cele ce le vedeti astazi peste 84 de lucrari. Fie ca vorbim de pictura, fie ca vorbim de sculptura, arta decorativa este un cadou pe care nu l-am facut doar noua ci si iesenilor si intregii Romanii. Sunt lucrari care nu au fost expuse de zeci de ani poate, sunt lucrari restaurate, sunt lucrari de o frumusete aparte”

Galeria de de Artă Europeană poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00, în spațiile Muzeului de Artă, cu biletul aferent acestuia (20 lei pentru adulți/ 10 lei pentru pensionari/ 5 lei pentru elevi și studenți).

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments