Un articol din 7EST a creat un fenomen național: „SCRISOAREA DE LA LONDRA” a adus 150.000 de vizitatori și 1.000 de comentarii. DEZBATEREA CONTINUĂ!

0
76

O simplă scrisoare deschisă  a unei tinere de origine română plecată la studii în Marea Britanie a bulversat la propiu Internetul. Publicată, ieri, de site-ul 7est.ro, epistola a avut, în nici 24 de ore, peste 150.000 de accesări din toată lumea și aproape 800 de comentarii pro și contra.

 

 

În material, tânăra care semnează cu numele de Cristiana Maria Mărcuș, se arată profund dezamăgită de atitudinea lipsită de umanism, rece și distantă afișată de britanici, lipsa credinței și a respectului față de emigranți fiind aspectele care au determinat-o să exclame:“Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!” .

 

Comentariile pro și contra nu au întârziat să apară:

„Incredibil câtă ipocrizie în articolu’ ăsta. Tu te-ai dus la facultate în UK ca să-l cauţi pe Dumnezeu? Şi singurele persoane pe care le-am auzit salutând vreodată cu „Doamne ajută” sunt babele de la ţară, care au mentalităţi comuniste sau pre-comuniste. Dacă toţi ar gândi ca domnişoara din articol am regresa, şi am umple mai mult buzunarele popilor. Corupţia, sclavia şi răutatea sunt peste tot, au fost mereu şi vor fi mereu. Diferenţa o face doar mentalitatea – mi se pare foarte simplu: munceşti, ai ambiţie şi vei ajunge sus. Dacă freci menta toată ziua, şi-l iei pe Dumnezeu în braţe, o să ajungi să te muncească ăia care au ajuns sus (prin muncă SAU norocul de a avea o familie bogată). Cât despre valorile morale -pff, sunt pe ducă în toată lumea. Obişnuieşte-te cu asta. Cre’ că românii ar trebui să pună osu’ la muncă, şi când zic muncă zic educaţie, emancipare, şi cel mai important: să-şi deschidă minţile ălea încuiate”, scrie Andreea la comentariile articolului de pe site-ul 7.est.

 

„Mare dreptate ai, am și eu aceeași părere, o spun tuturor, dacă am fi majoritatea cu asemenea idei, dacă am fi uniți, am putea schimba ceva. Mare păcat de țara asta, nu știm ce pierdem, când o să aflăm o să fie prea târziu și lacrimile prea grele…toți ne prostesc pe mine și pe sotie că am revenit din Danemarca, de la ‘bine’, dar exact cum spui, ne-a venit un dor și o poftă de țară cum n-aș putea descrie…cu toate că aveam de toate, ne simțeam atât de singuri, izolați…”, scrie Adi.

 

„În urmă cu 10 ani aş fi plâns citind această scrisoare, în ziua de azi.. nu mă impresionează deloc! NU ESTE ADEVĂRAT CĂ ROMANII SUNT NIMICURI!! Munceşti cinstit, îţi dai silinţa să te integrezi, înveţi limba ţării care te-a adoptat, unde este problema? vă plângeţi că nu sunteţi luaţi în braţe şi pupaţi de străini? dar mă rog în România se face aşa ceva? dacă eşti om bun, eşti primit oriunde, în spatele acestor vorbe se afla multă luptă şi munca, să privim partea bună. Avem de ales!! nu ne place sau nu ne integram? fiecare e liber să plece mai departe, sau nu?! fie în ţara sau străinătate. Cât despre D-zeu, acolo unde este pace, e şi D-zeu, 😉 De iubit ştiu să iubească şi occidentalii că doar nu am inventat noi romanii iubirea. Aşa cum nu toţi romanii sunt hoţi, tot aşa nici toţi occidentalii sunt reci şi rasişti 😉 Să fiţi fericiţi acolo unde vă aflaţi! Pace şi Iubire!”, afirmă în comentariul său Vero.

 

Impresiile și reacțiile cititorilor le puteți găsi AICI.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎn numele Prinţului. GEORGE ALEXANDER LOUIS, moştenitorul tronului britanic
Articolul următorTomașeschi, JUSTIȚIARUL IAȘULUI, EXECUTAT DE ZAPODEANU pentru o datorie de 60.000 de lei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments