Tomașeschi, JUSTIȚIARUL IAȘULUI, EXECUTAT DE ZAPODEANU pentru o datorie de 60.000 de lei

0
128

Scandal în lumea bună a Iaşului. Un lider politic este acuzat de un om de afaceri că nu i-a înapoiat banii împrumutaţi, fără dobândă, la sfârşitul anului trecut. Doi foşti buni prieteni au ajuns acum să se lupte în instanţă pentru 60.000 de lei.

 

 

Ion Zapodeanu, un latifundiar cunoscut al Iaşului, l-a împrumutat, pe 28 noiembrie 2012, pe fostul prefect Dragomir Tomașeschi cu 60.000 de lei. Omul politic, care acum este preşedintele Forţei Civice Iaşi, a garantat împrumutul, pe care trebuia să-l restituie până pe 15 decembrie 2012, cu locuinţa sa, situată pe stradela Ciric. Termenul a trecut, s-au scurs şi cele două zile de graţie, însă Tomaseschi nu a înapoiat banii. Zapodeanu a încercat să-l contacteze pe fostul său prieten, pe care chiar l-a susţinut să devină prefect, însă fără folos. Zapodeanu susţine că Tomașeschi nu a răspuns la telefon şi nici nu l-a contactat pentru a-i da vreo explicaţie.

 

 

Pentru a-şi recupera cei 60.000 de lei pe care i-a împrumutat lui Dragomir Tomașeschi, Ion Zapodeanu l-a acţionat în judecată pe fostul prefect. Asta după ce preşedintele Forţei Civice Iaşi nu a răspuns somaţiei trimise prin intermediul unui executor judecătoresc.

 

 

„Vă comunicăm prezenta somaţie prin care vă solicităm că, în termen de 15 zile de la data primirii acesteia, să faceţi dovasa achitării către clientul nostru a sumei de 60.000 de lei, împrumutată dvs conform contractului de împrumut din data de 28 noiembrie 2012 (…). Având în vedere că termenul stabilit de părţi pentru restituirea împrumutului s-a împlinit la data de 17 decembrie 2012, până în prezent nefiind achitată nicio sumă care să conducă măcar la micşorarea debitului, ne vedem nevoiţi a formula prezenta somaţie”, se arată în somaţia trimisă pe 17 iunie de avocaţii lui Ion Zapodeanu către Dragomir Tomașeschi.

 Își recuperează sau nu Ion Zapodeanu datoria?

 

Ion Zapodeanu spune că i-a mai acordat un împrumut fostului prefect în urmă cu 5 ani şi că atunci nu au fost probleme. Acum, însă, latifundiarul a aflat că Tomaseschi a împrumutat bani de la mai multe persoane în ultimul timp.

 

 

Ion Zapodeanu, creditorul lui Dragomir Tomașeschi: „Ăsta-i caracterul lui, ăsta-i caracterul lui Tomașeschi. Şi mai sunt, a mai luat şi de la alţii, eu am mai aflat între timp că mai are împrumuturi şi de la alţii luate. A zis că are necazuri în familie, cu copilul, aşa a zis, sau nu ştiu ce are el, o datorie, ceva, nu ştiu, şi trebuia să o restituie.”

 

 

Pentru că Tomașeschi este şi avocat, Zapodeanu i-a transmis prin alţi colegi de barou rugămintea de a-i restitui banii, ca să nu se ajungă la proces.Însă apelurile sale au rămas fără ecou. Zapodeanu spune că Tomașeschi este primul om pe care îl acţionează în justiţie.

 

Ion Zapodeanu, creditorul lui Dragomir Tomașeschi: „Nici nu răspunde la telefon şi înscenează tot felul de prostii. Eu i-am dat bani fără dobândă, fără nimic, nu i-am cerut un leu în plus. Am zis: după ce dai banii, îmi dai un şpriţ.”

 

Zapodeanu spune că Tomașeschi ar trebui să-i înapoieze, cu tot cu penalităţi, 120.000 de lei. Omul de afaceri este însă dispus să renunţe la majorări, dacă fostul prefect îi restituie banii. Omul politic nu pare însă dispus să înapoieze suma.

 

Dragomir Tomașeschi, debitor: „Să mă dea în judecată, care-i problema? Să fie sănătos, ce să spun? Sunt atâtea dosare doar cu situaţii de astea. Asta-i situaţia, o să-i dau, când o să fie o să-i dau.”

 

Zapodeanu este convins că procesul nu va dura mult. Dacă Tomașeschi nu-i va înapoia banii, atunci va rămâne fără casa de pe stradele Ciric, pe care a cumpărat-o în anul 2006 cu 45.000 de euro, din care 26.000 de euro i-a plătit cu ajutorul unui credit imobiliar.

 

(SURSA: telem.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn articol din 7EST a creat un fenomen național: „SCRISOAREA DE LA LONDRA” a adus 150.000 de vizitatori și 1.000 de comentarii. DEZBATEREA CONTINUĂ!
Articolul următorMEGA-ANCHETĂ. Directorul unei fabrici de textile din Iași a umplut Românie de HAINE CONTRAFĂCUTE
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments