Deserturile miliardarilor: care sunt cele mai scumpe dulciuri din lume

0
35

Nimic nu e mai bun, la finele unei mese delicioase, decat un desert pe cinste, dulce si savuros, fie ca vorbim de torturi, prajituri, placinte sau inghetata. Orice, zahar sa aiba, cum ar spune pofticiosii. Atunci cand vine vorba de dulciuri, unii au oarecare strangere de inima, gandindu-se ca smaltul dintilor si arterele sau ficatul lor ar avea de suferit. Dar ce-ati spune de niste dulciuri atat de scumpe incat sa va lase cu suferinta la… buzunar?

Pe locul cel mai de jos al clasamentului celor mai scumpe dulciuri se afla ciocolata produsa de firma Noka si care costa „doar” 1668 de dolari kilogramul. Folosind diverse tipuri de cacao, din Ecuador, Venezuela, Cote d’Ivoire si Trinidad, ciocolata, vanduta sub bradul Vintage Collection e de culoare neagra, avand un continut de cel putin 75% cacao si niciun fel de aditiv.

Este denumirea inghetatei de tip „sundae” pe care o puteti degusta doar la restaurantul new-yorkez Serendipity 3. Pentru doar 150 de grame de inghetata veti plati ceva mai mult de 2000 de dolari, dar va veti delecta de arome unice – vanille de Tahiti, vanilie de Madagascar, ciocolata venezueleana Vhuao si, bineinteles, o doza zdravana de praf de aur care face bine la digestia miliardarilor. Ca tacamul sa fie complet, in varf veti gasi si o lingura de caviar Grand Passion, indulcit cu portocala, fructul pasiunii si coniac Armagnac, care confera compozitiei o nuanta caramizie. Am zis ceva de tacam? Pai inca nu e complet: la paharul de cristal Harcourt pe care se afla prajitura gazdele ofera si o lingurita suflata cu aur de 18 k, pe care clientii o pot pastra, ca suvenir.

Cea mai scumpa negresa

O bucatica de negresa – prajitura, nu femeia! – nu mai mare decat pumnul unui copil costa, la restaurantul Brule din Atlantic City, New Jersey, fix 1000 de dolari. Desigur, nu-i orice fel de negresa, ci e facuta din ciocolata neagra acoperita cu crema italiana de castane si servita cu inghetata, precum si cu un pahar din cel mai scump vin portughez, Quinta do Novel Nacional, un Porto delicios ne asigura cunoscatorii, fara de care, probabil, nu putem savura nici gustul, nici pretul negresei…

Deliciul Sultanului

Daca treceti prin Istanbul si va prisosesc 1000 de dolari, neaparat mergeti la hotelul Ciragan Palace, pentru a manca acest deliciu otoman facut din smochine, pere, caise si gutui tinute la macerat in rom jamaican nu mai putin de doi ani! Pe langa blat, prajitura mai contine si un toping din vanilie din Polinezia, caramel, trufe negre si o frunzulita de aur de 24 k. Pentru prepararea acestei minunatii un bucatar priceput trudeste 72 de ore! Oricum, daca va dau ghes inima si portofelul sa mancati asa ceva, trebuie sa cereti inainte cu cel putin o saptamana, pentru ca prajitura se face doar la comanda.

Pricomigdale Haute Couture

Aceasta prajitura e compusa din doua fursecuri unite intre ele cu crema de unt si e numita de francezi „macaroon”. Foarte popular in Franta, acest dulce are, de obicei, un pret rezonabil, dar cel la care ne referim, preparat de chef Pierre Herme, costa cat un ochi din cap: 7414 dolari cutia. Bineinteles, cumparatorul poate alege singur incredientele din care bucatarul ii va prepara prajiturica, preferatele casei fiind „macaroons” cu vin rosu, fleur de sel, otet balsamic sau unt de arahide.

„Pescarul pe catalige”

In Sri Lanka, pescuitul pe catalige e o traditie populara de sute de ani, careia acest desert ii aduce un inedit omagiu. Printre ingredientele sale se numara ciocolata, fructele exotice si crema irlandeza de whisky, iar ca garnitura se serveste compot de mango si rodii. Desigur, realizarea ei cere si talent artistic, intrucat prajitura vrea sa infatiseze un pescar localnic cocotat pe cataligele lui si pe un cristal de acvamarin de 80 carate. Prajitura nu poate fi consumata decat la restaurantul Wine 2 Fisherman Stilt din Ceylon.

Frrrozen Haute Chocolate

Un alt desert pe care-l puteti degusta doar la restaurantul Serendipity 3 din New York este, de fapt, o bautura. Pentru 25.000 de dolari va puteti delecta cu o licoare inghetata de consistenta unui shake si continand varietati de cacao din 14 tari, lapte si, 5 grame de aur de 24 de carate. Deasupra, bautura e garnisita cu crema de frisca si trufe rase. De prisos sa spunem ca preparatul e servit intr-un pocal de aur incrustat cu diamante si poate fi amestecat cu o lingurita tot de aur, ce va fi luata acasa de client, sa aiba ce vinde si de ce-si aminti in caz ca va ajunge vreodata falit!

Prajitura de platina

Creata de patiserul japonez Nobue Ikara, aceasta prajitura costa 130.000 de dolari si e, de fapt, un tort mai mititel, decorat cu glazura alba, incrustata cu margele si foite de platina care se pot consuma. Prajitura a fost expusa la expozitia Platinum Guild International, o confrerie a bijutierilor care vand obiecte de platina, pentru a face reclama acestui metal pretios.

Capsune de la Arnaud

Restaurantul Arnaud din New Orleans este un alt local de fite, unde miliardarii pot sparge bani intr-un mod placut. Pentru un bol de capsuni dichisite cu creme si frunze de menta veti plati nu mai putin de 1,4 milioane de dolari! A, stati, am uitat ceva: aveti grija cand mancati capsunele, fiindca printre ele se afla si un diamant roz, din colectia ce a apartinut consilierului Coroanei Britanice, Sir Ernest Cassel.

Prajitura cu fructe si diamante

Cofetarii japonezi nu au facut pasiune doar pentru platina, ci si pentru pietre pretioase. La o expozitie desfasurata cu prilejul Craciunului a fost expusa si creatia intitulata „Miracolul Naturii”, o prajitura a carei concepere a durat sase luni si care a fost apoi realizata intr-o luna. Aparent o banala prajitura, ea este insa impodobita cu 223 de diamante, care nu sunt comestibile decat daca vreti, intr-adevar, sa pareti un miliardar excentric…

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments