Bătaie de joc cu mâncarea bolnavilor de la Spitalul „Sf. Maria”. Copiii internați primesc pui cu pene și cartofi gri învechiți la prânz: „Cred că nici câinele nu ar mânca așa ceva”

0
176

Managementul de la Spitalul pentur Copii „Sf. Maria” din Iași lasă de dorit. O mămică a făcut public meniul special cu care sunt serviți pacienții de 1-3 ani internați: cartofii prăjiți sunt gri, iar carnea de pui nici măcar nu este curățată cum trebuie. Aceeași mâncare o primesc și părinții care sunt internați la cea mai mare unitate de pedriatrie din regiunea Moldovei. Imaginile vorbesc de la sine despre cum este supervizată activitatea medicală și administrativă de către managerul Alina Belu.

Vă prezint un fel de mâncare pe care doamna manager îl consideră potrivit pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1- 3 ani. Țin să menționez că telefonul meu a fost drăguț și a dat puțină culoare cartofilor, că de fapt ei sunt mai mult gri. Mă întreb dacă imbecila asta ar da copilului ei (dacă are) așa mâncare sau dacă ea ar mânca, pentru că același lucru îl primesc și mamele.

Cred că nici câinele nu ar mânca așa ceva.  Nu mai zic că la micul dejun a mai primit o felie de șuncă, zic ei, dar de fapt părea mai mult parizer, foarte sărat în condițiile în care unui copil nu ii este recomandată sarea până la vârsta de 2ani‼ Când ies de aici cu siguranță voi face sesizare pentru că nu este posibilă atâta nepăsare. Își bat joc de copiii noștri!”, a postat mama revoltată.

Pe lângă faptul că modernizarea spitalului a costat nu mai puțin de 26 milioane de euro, unitatea nu oferă nici acum condițiile normale care ar trebui.

Situația este îngrijorătoare având în vedere faptul că vorbim despre copii cu vârste foarte mici care au nevoie de o alimentație specială, proaspătă și atent gătită. Din imaginile de mai sus putem observa că alimentele nu se află în cea mai bună stare.

Mâncare la fel am primit și noi, parizer la prima ora ….nu înțeleg cum de nimeni nu ia măsuri!!! Să nu mai zic că erau copii mai mari singuri, câți erau lăsați să vomite, nici nu-i băgau in seamă… se chinuiau până, din milă, îi ajutau alte mămici. Înțeleg că “te obișnuiești” la un moment dat cu toate situațiile, dar nu pot să cred că îți poți pierde mila și sufletul” – Ioana Mirabela Răducanu Bodoagă.

Conform datelor oficiale, Spitalul „Sf.Maria” a beneficiat de investiții și pentru blocul alimentar însă mâncare bolnavilor este adusă printr-o firmă catering care își bate joc.

Alimentația necesară este asigurată prin contract, de către o firmă de catering, iar specialiștii noștri în nutriție colaborează permanent cu furnizorul pentru a asigura hrana corespunzătoare fiecărui pacient, în funcție de necesitățile individuale dar și de indicațiile medicului curant”, se arată în caietul de sarcini.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments